Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Ηπείρου σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο από 1η Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.
Βαρύς ήταν ειδικότερα ο φόρος αίματος για την Πρέβεζα στα όρια του οδικού δικτύου της οποίας μέσα στον Αύγουστο έχασαν τη ζωή τους ένας 30χρονος οδηγός Ι.Χ στον κόμβο της Βαλανιδοράχης, ένας 47χρονος με δίκυκλο στο ύψος της Αρχαίας Νικόπολης, ένας 66 χρονος επίσης με δίκυκλο στον δρόμο Καναλίου -Ν.Σινώπης και ένας ακόμη 75χρονος οδηγός Ι.Χ στο ύψος του Αρχαγγέλου στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Επίσης για τον μήνα Αύγουστο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου υπήρξαν και 22 ελαφρά τραυματίες σε 13 τροχαία έναντι ενός σοβαρά τραυματία και 20 ελαφρά πέρυσι σε 14 τροχαία.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση προτεραιότητας και η μέθη.
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 6.606 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!