Συνοδευόμενος από τον Αλέξη Κούγια ο Δημήτρης Λιγνάδης βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού προηγουμένως βρήκε και πλήρωσε τις 30.000 ευρώ που απαιτούνταν.

Ο ίδιος μίλησε στις κάμερες για πρώτη φορά μετά την προφυλάκισή του και είπε χαρακτηριστικά: «Έχω περίπου ενάμιση χρόνο να μιλήσω. Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα. Θα έρθουν και αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα. Όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Το τελευταίο προπύργιο για το συναίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι η δικαιοσύνη. Αν και αυτή καταρρεύσει και γίνει υποχείριο πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν θα υπάρχει Κράτος» είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

«Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3 βαθμοί δικαιοδοσίας. Η άσκηση ποινικής δίωξης δεν σημαίνει τίποτα παρά την έναρξη της έρευνας. Θα πρέπει να μάθουν όλοι να περιμένουν την ολοκληρωτική κρίση της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασε και τις πολιτικές αντιδράσεις μετά την απόφαση αποφυλάκισης του πελάτη του λέγοντας ότι «είναι ταπεινό πολιτικοί ταγοί που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα να έχουν άποψη κατά το δοκούν. Όταν οι δικαστικές αποφάσεις είναι κόντρα στις πολιτικές ταπεινές επιδιώξεις και για ψηφοθηρικού σκοπούς να αντιδρούμε».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!