Vikos Falcons: Μπορεί να είναι το Νέο Κλειστό η έδρα για την GBL;
Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ προτείνει παρεμβάσεις στο Νέο Κλειστό Ιωαννίνων ώστε οι Vikos Falcons να αποφύγουν την Άρτα και να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία εντός έδρας.
Την άποψη ότι οι Vikos Falcons μπορεί να αγωνιστούν μπροστά στο Γιαννιώτικο κοινό, την επόμενη αγωνιστική περίοδο της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚ), στον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού και στους υπευθύνους της ομάδας που πριν από μία εβδομάδα πέτυχαν την άνοδο στην Greek Basketball League (GBL).
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο κ. Κωνσταντίνος Γκαρτζονίκας υποστήριξε πως το Νέο Κλειστό “Σιδέρης Καραδήμας” μπορεί με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις να πάρει την έγκριση-ειδική άδεια από την ΕΣΑΚΕ, την διοργανώτρια αρχή του Greek Basketball League. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει τις ίδιες διαστάσεις με το γήπεδο της Μυκόνου όπου τα τελευταία δύο χρόνια, η εκεί ομάδα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Υπάρχει ασφαλώς και η ειδοποιός διαφορά πως πρόκειται για την ομάδα ενός νησιού και όχι για την απόσταση μεταξύ πόλεων της Ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτό ίσως μετρήσει στην τελική απόφαση της ΕΣΑΚΕ που θα εξετάσει και τη λύση του Τ9 στους Κωστακιούς της Άρτας για έδρα των Falcons.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων πάντα, οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στην εξέδρα του Νέου Κλειστού δεν είναι μεγάλης έκτασης και μπορεί να γίνουν για να πιαστούν οι προδιαγραφές της Greek Basketball League, όπως έκανε και η ΕΟΚ για τη συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα στη μεγάλη εθνική κατηγορία του μπάσκετ γυναικών.
Σε κάθε περίπτωση, αποκλείεται εκ των προτέρων η λύση του Κλειστού της Λιμνοπούλας, γιατί τότε θα πρέπει να γίνει έξωση στις ομάδες του χάντμπολ και του βόλει που αγωνίζονται εκεί, για το πρώτο άθλημα μάλιστα, με ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Ο κ. Γκαρτζονίκας κατά την επίσκεψη του Γιάννη Βρούτση προ εβδομάδος, και ενώπιον των υπευθύνων των Vikos Falcons υποστήριξε την άποψή του και ζήτησε μάλιστα από τον Υπουργό να βάλει πλάτη για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Η ευθύνη πάντως, όπως τόνισε χθες βράδυ ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων ανήκει πρωτίστως στην ομάδα και στην Περιφέρεια Ηπείρου που διαχειρίζεται το Νέο Κλειστό “Σιδέρης Καραδήμας”.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033