Μετά από 3 έτη λειτουργίας του, το Διεπιστημονικό Κέντρο Βιωματικής Εκμάθησης της Αγγλικής “IcEE” ιδρύει στην πόλη μας την πρώτη Αγγλόφωνη Ακαδημία Βιωματικής – Υπαίθριας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η Ακαδημία “IcEE” θα παρέχει προγράμματα σπουδών εκμάθησης της Αγγλικής σε παιδιά και εφήβους, σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα διδακτικής, με γνώμονα τις εκπαιδευτικές πρακτικές των πιο επιτυχημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του εξωτερικού και ερευνητικά εμπεριστατωμένη μεθοδολογία στους τομείς της Γλωσσολογίας, Εκπαίδευσης, Ψυχολογίας και των Γνωστικών Νευροεπιστημών.
Με όραμα τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της χρησιμότητας της Αγγλικής στη ζωή του παιδιού και του εφήβου, η Ακαδημία πρωτοπορεί σε διεθνές επίπεδο, με Αγγλόφωνα προγράμματα εντός τάξης αλλά και στο ύπαιθρο, στους τομείς:
– Γλώσσας & Λογοτεχνίας
– Μαθηματικών
– Πληροφορικής
– Γεωγραφίας
– Ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς
– Φυσικής & Περιβαλλοντικών Επιστημών
– Ρομποτικής και αυτοσχέδιων κατασκευών
– Ανατομίας ανθρώπινου σώματος & λειτουργιών του
– Γυμναστικής, χορού, yoga και διαλογισμού
– Σχεδίου και Εικαστικών
– Τεχνών και εφαρμογών αυτών
– Ψηφιακών Μέσων και Εφαρμογών
– Δημιουργικής Γραφής & Δημοσιογραφίας
– Ρητορικής και Δημόσιων Παρουσιάσεων
Με αίσθημα ευθύνης και μια ομάδα ξεχωριστών συνεργατών, η Γλωσσολόγος Αγγλικής και Ειδικός Συγκριτικής Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κα. Φλούδα Θάλεια, οραματήστηκε και σχεδίασε ένα Αγγλόφωνο πρόγραμμα που καλλιεργεί δεξιότητες και γνώσεις στους μικρούς εκπροσώπους της κοινωνίας μας, στα παιδιά μας, μέσα από την Αγγλική ως lingua franca, με στόχο για πρώτη φορά – σε παγκόσμιο επίπεδο- την χρήση της Αγγλικής για να εξάγουμε την πολιτιστική κληρονομιά, τις πολιτισμικές ιδιοσυγκρασίες και την δυναμική του βιωματικού / συμμετοχικού τουρισμού της Ηπείρου και της Ελλάδας σε παιδιά, εφήβους και γονείς, Έλληνες και μη, που ζουν στο εξωτερικό.
Η Βιωματική – Υπαίθρια Ακαδημία Αγγλικής “IcEE” συνδέει καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, τους σπουδαστές της με την διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα, με σχολεία της Αυστραλίας, της Αμερικής, του Κάναδά και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, προάγει την δημιουργία κοινών εργασιών και προετοιμάζει τα παιδιά της να υποδεχθούν επισκέπτες των διεθνών αυτών σχολείων στο πρώτο Αγγλόφωνο Διεθνές Camp “IcEE”, που θα λάβει χώρα στην Ήπειρο και φυσικά στα Γιάννενα τον καλοκαίρι του 2023.

Η ίδρυση της Ακαδημίας αποτελεί όραμα ετών, αποτέλεσμα μελέτης και διδακτικής εμπειρίας 2 δεκαετιών για την διευθύντρια της Ακαδημίας IcEE, κα. Φλούδα, η επιθυμία της οποίας ήταν ανέκαθεν να ασχοληθεί με την Εκπαίδευση και να μαθητεύσει σε διεθνή πανεπιστήμια και πλάι σε κορυφαίους ακαδημαϊκούς για να αναδείξει μια μέρα, μέσα από τις επιστήμες που υπηρετεί, την Ήπειρο και την κοινωνία της, τα παιδιά και τους νέους της. Η δέσμευση αυτή, δε, προέκυψε όχι μόνο από την καταγωγή της κας. Φλούδα, αλλά και από την λήψη πλήρους υποτροφίας για όλη τη διάρκεια των πτυχιακών της σπουδών στο Κολλέγιο Deree, από το κληροδότημα του σπουδαίου Ηπειρώτη και διευθυντή της σχολής Τυφλών “Perkins School for the Blind” στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου.

Η Ακαδημία, λοιπόν, στοχεύει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής, ανοικτής, διαπολιτισμικής κοινότητας που οδηγεί στις πιστοποιήσεις Αγγλικής με έναν τρόπο φυσικό, λιγότερο αγχωτικό κι απαλλαγμένο από την νευρικότητα της πιστοποίησης ως αυτοσκοπό, και που εν τέλει, νοηματοδοτεί εκ νέου την προσπάθεια των παιδιών για μάθηση μέσα από ρεαλιστικούς και ανθρωποκεντρικούς τρόπους, όπως την επικοινωνία βάσει βιωμάτων, εμπειριών, ηθών και εθίμων, παραδόσεων και καθημερινού τρόπου ζωής των σπουδαστών.
Η ανθρώπινη επικοινωνία, η ενδυνάμωση δεξιοτήτων για την ανάπτυξη ισχυρών διαπροσωπικών σχέσεων, η ανάπτυξη φιλίας και η δυνατότητα να εκφραστούν τα παιδιά μας στην Αγγλική για ό,τι καλό μας έχει δώσει και συνεχίζει να προσφέρει ο ευλογημένος αυτός τόπος και η ιστορία μας, είναι άλλωστε, “μοχλοί” και κίνητρα για ανάπτυξη του παιδιού και της κοινωνίας γενικότερα.
Τέλος, πολυσήμαντης αξίας και προσοχής εγχείρημα, αποτελεί η δημιουργία 2 ξεχωριστών τμημάτων στην Ακαδημία, που θα καλύψουν τις ανάγκες των σπουδαστών, οι οποίοι δεν παρακολουθούν συστηματικά το πρόγραμμα σπουδών της Ακαδημίας, αλλά επιθυμούν να επωφεληθούν σε πιο ελεύθερη βάση του προγράμματος σπουδών (υπό την μορφή δημιουργικής απασχόλησης), αλλά και τις μαθησιακές ανάγκες παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες/διαταραχές, υπό την επίβλεψη Λογοθεραπευτών και Ειδικών Παιδαγωγών κάνοντας χρήση της Αγγλικής γλώσσας, αποκλειστικά.

Η κα Φλούδα και κάθε συνεργάτης της Ακαδημίας, καλοσωρίζουν την κοινωνία της Ηπείρου σε ένα εκπαιδευτικό εγχείρημα εξαιρετικής προοπτικής για τον τόπο μας, καθώς η Ακαδημία στοχεύει όχι μόνο στην επίτευξη του μέγιστου δυνατού μαθησιακού εκτοπίσματος για παιδιά και εφήβους, αλλά και στο μεγαλύτερο θετικό αποτύπωμα που μπορούν να επιφέρουν η Αγγλική ως διεθνής γλώσσα και η εκπαιδευτική πρακτική σε κοινωνικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο γενικότερα.

Για εγγραφές / δηλώσεις συμμετοχής νέων σπουδαστών, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 26510-75045 & 6944536659 ή να επισκεφθείτε το website: www.icee.gr

Για αποστολή βιογραφικών και συνοδευτικής επιστολής, αποκλειστικά στην Αγγλική (θέσεις καθηγητών / γλωσσολόγων Αγγλικής και λοιπές ειδικότητες), επικοινωνείτε μέσω email: [email protected]

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!