Ο Τύπος Ιωαννίνων typos-i.gr και η ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, σε συνεργασία με τη «Θεατρική Συμπαιγνία», παρουσιάζουν τη νέα έκδοση «25+2 Ρετρό Ιστορίες Ιωάννινα», στις 31 Μαΐου 2024, στις 21.00, στο αίθριο του ΚΕΠΑΒΙ.

Για το βιβλίο, θα μιλήσουν οι δημιουργοί του και ο Κώστας Καραβίδας, διδάσκων στο Φιλολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι «25+2 Ρετρό Ιστορίες» είναι νέες ιστορίες που έρχονται από το παρελθόν των Ιωαννίνων. Είναι η συνέχεια του βιβλίου «25+1 Ρετρό Ιστορίες» που κυκλοφόρησε το 2017 και μετά από δύο εκδόσεις, έχει πλέον σχεδόν εξαντληθεί.

Οι «25+2 Ρετρό Ιστορίες» είναι μια έκδοση που δημιουργήθηκε με κύριο συστατικό τη δημοσιογραφική δουλειά των δημιουργών της. Κτίρια της πόλης, γειτονιές, έθιμα, τοπόσημα, μαζί τους και ένας μύθος που έρχεται από ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Και φυσικά, για το τέλος, ένα κόμικς για μια άλλη ενδιαφέρουσα και άγνωστη ιστορία των Ιωαννίνων.

Είναι ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο, δίγλωσσο (ελληνικά και αγγλικά) που εξελίσσεται σε 130 σελίδες και σας περιμένει να το διαβάσετε.

Οι συντελεστές του είναι οι εξής: Βαρβάρα Αγγέλη, Γιώργος Τσαντίκος, Γιώργος Πατέλης (σελιδοποίηση), Τάκης Μανδέλης (κόμικς), Φωτεινή Κυριακού (αγγλικό κείμενο), Αθανάσιος Γούσης (εξώφυλλο).

Έκδοση: ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, Ιωάννινα, 2024.

Οι 25+2 Ρετρό Ιστορίες θα είναι διαθέσιμες στην εκδήλωση της Παρασκευής 31/5.

Αμέσως μετά, θα κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία των Ιωαννίνων και σε επιλεγμένα σημεία σε άλλες πόλεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!