Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, εκτός απροόπτου αναμένεται να έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για τα voucher 200 ευρώ σε 560.000 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέχρι 24 ετών, προκειμένου να αγοράσουν tablet, laptop και desktop για την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης.

Η ειδική πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να έχει ανοίξει μέχρι τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει την Υπουργική Απόφαση, για την επιταγή 200 ευρώ για τους νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών, προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για συνυπογραφή.

Ωστόσο η σειρά των διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν, «φρενάρουν» την ημερομηνία για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας. Το voucher των 200 ευρώ θα δοθεί για την αγορά tablet, laptop και desktop από μαθητές και φοιτητές.

Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ σχετικά με το πώς θα κινηθεί η διαδικασία, πρώτα θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, στη συνέχεια θα υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι και τέλος θα ενημερωθούν ποιοι πληρούν τα κριτήρια.

Όσοι τα πληρούν θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και τάμπλετ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

Δύο γονείς με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 €

2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 €

3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 €

Μονογονεϊκές με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 €

2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 €

3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 €.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!