Βραβεία Europa Nostra 2024

🏆 Το «Μπουλούκι» είναι ένας από τους νικητές! 🏆
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια εξαιρετική διάκριση που έλαβε η οργάνωσή μας!

Στις 30 Μαΐου 2024, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν τους νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβείων Europa Nostra 2024.

Ανάμεσα στους φετινούς νικητές έχουμε τη μοναδική τιμή να είμαστε και εμείς! To «Μπουλούκι» τιμάται συνολικά για το υποδειγματικό έργο του στην κατηγορία “Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δεξιότητες”.

Οι νικητές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή που αποτελείται από 12 ειδικούς της πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα σε αριθμό 206 έγκυρων αιτήσεων από 38 ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος, τα κορυφαία βραβεία της Ευρώπης στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς απονέμονται σε 26 εξαιρετικά επιτεύγματα από 18 χώρες σε όλη την ήπειρο.

«Το έργο του Μπουλουκιού βασίζεται σε ένα ισχυρό σύστημα κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών αξιών. Προωθεί την κοινωνική συνοχή συνδέοντας ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες και καταβολές, προασπίζει τη χρήση τοπικών υλικών και υποστηρίζει την συντήρηση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος. Το Μπουλούκι θέτει ένα ισχυρό παράδειγμα για τα επόμενα έργα αποκατάστασης, αναδεικνύοντας την μεταμορφωτική δύναμη της κληρονομιάς στην προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης», ανακοίνωσε η επιτροπή.

Η Europa Nostra αποτελεί μια πανευρωπαϊκή ομοσπονδία Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στηρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο δημόσιων φορέων, ιδιωτικών εταιρειών και φυσικών προσώπων, που καλύπτει περισσότερες από 40 χώρες. Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra θεσμοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2002, τελούν υπό τη διαχείριση της Europa Nostra και συγχρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη»  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νικητές θα τιμηθούν στην τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στις 7 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια της τελετής, θα ανακοινωθούν οι νικητές του «Grand Prix» και ο νικητής του βραβείου «Public Choice» / Βραβείο Κοινού. Μείνετε συντονισμένοι για λεπτομέρειες σχετικά με την ψηφοφορία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βραβείο δείτε στο αναλυτικό δελτίο τύπου.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη υποστήριξή σας καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας μας.

Ομάδα Μπουλούκι

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!