Σε δήλωσή του για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρτας Χρήστος Γκόκας, αναφέρει τα εξής:

Σε λίγες μέρες, στις 9 Ιουνίου 2024, ψηφίζουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για τη δυνατότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση να χαράξει μια πορεία αντάξια των προσδοκιών των λαών της Ευρώπης, αλλά και όσων οραματίστηκαν και αυτών που πρωταγωνίστησαν στην προσπάθεια για τη δημιουργία  μιας Ευρώπης ισχυρής, με αυτονομία, με αξίες και πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μια Ευρώπη με κοινωνική και οικονομική συνοχή και σύγκλιση, για όλες τις χώρες- μέλη, με ανάπτυξη, ευημερία και αλληλεγγύη για όλους.

Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στη διαμόρφωση του σύγχρονου Ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους υπήρξε καθοριστική .

Σήμερα είναι ανάγκη αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις να ενισχυθούν και να επαναφέρουν της Ευρώπη στην πορεία της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Μια Ευρώπη, που αποκλίνει από βασικούς στόχους και αξίες της Ευρώπης, με ευθύνη συγκεκριμένων χωρών, και των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων που κυριαρχούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εκπρόσωπος για τη χώρα μας στη μεγάλη οικογένεια της  σύγχρονης  Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, με συγκροτημένη πρόταση και για την Ευρώπη και για τα Εθνικά μας συμφέροντα ως ισότιμο μέλος της Ευρώπης. Για τα Εθνικά μας σύνορα, με την πρόταση για εμπάργκο προς την Τουρκία, για την ανάγκη μόνιμων χαρακτηριστικών στις πολιτικές  ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης, της παραγωγής, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της στήριξης της κοινωνίας.

Και πάντα σταθερά απέναντι στις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, στο λαϊκισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται, στην ακροδεξιά και στο ρατσισμό. Αλλά και για να γίνει η Ευρώπη πιο δημοκρατική στη δομή και στη λειτουργία της.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί με μεγάλες στιγμές για τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή της πορεία, όπως τα ΜΟΠ, η ένταξη στην ΟΝΕ, η ένταξή της Κύπρου στην Ε.Ε και στην ΟΝΕ, η Συμφωνία του Ελσίνκι.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ξανά την αξιόπιστη επιλογή  για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα,το ΠΑΣΟΚ, με τη σοβαρή και συγκροτημένη πολιτική του παρουσία μέσα και έξω από την Ελληνική Βουλή, αγωνίζεται για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα και τα αδιέξοδα  για τους Έλληνες πολίτες, που δημιουργούνται με ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη.

Με κορυφαίο το πρόβλημα της Ακρίβειας, με την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ, την αδιαφορία για τη Δημόσια Παιδεία, την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Αλλά και με την ασέβεια και την απαξίωση των θεσμών και του κράτους δικαίου, την αδιαφάνεια, τη συγκάλυψη και την παραβίαση των δημοκρατικών και ατομικών πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με την εγκατάλειψη της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των ανθρώπων της υπαίθρου, αγροτών και κτηνοτρόφων.

Είναι αυτό που ζούμε και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Άρτα. Και το γνωρίζουμε οι ίδιοι πολύ καλά.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, στην πρόσφατη επίσκεψή του  στην Άρτα να παραπλανήσει τον Αρτινό λαό. Υποτιμώντας και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του, βαφτίζοντας την ανακατασκευή αρδευτικών αυλάκων ως Εγγειοβελτιωτικά Έργα, ή επισκεπτόμενος το παλιό Δικαστικό Μέγαρο που ανακαινίζεται, και ενώ έχουν περάσει δέκα χρόνια και πλέον αφ’ ότου και μελέτη υπήρχε, και χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί.

Όμως ο Αρτινός πολίτης δεν εμπαίζεται. Δεν άκουσε απολύτως τίποτε για τα μεγάλα Εγγειοβελτιωτικά Έργα της Πεδιάδας της Άρτας που περιμένουν τη συνέχισή τους με τελευταία χρηματοδότηση το 2013. Δεν άκουσε τίποτε για το Έργο της ολοκλήρωσης ώστε να είναι λειτουργικό, του  Αρδευτικού Πέτα- Κομπότι.

Δεν άκουσε τίποτε για το Έργο της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Αράχθου που είχε ενταχθεί από το 2014 με απόφαση  της Ε.Ε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με 80 εκατ. Ευρώ προεκτιμώμενο κόστος, και ακόμα δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για την κατασκευή του.

Δεν είπε επίσης ο κ. Μήτσοτάκης τίποτε για ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών της Άρτας.

Όπως και οι Υπουργοί που επισκέπτονται την Άρτα και τα βρίσκουν όλα καλά. Και ας γνωρίζουμε όλοι την εγκατάλειψη και κατάρρευση του Νοσοκομείου, την οικονομική και δημογραφική συρρίκνωση του Νομού, την εγκατάλειψη στην τύχη τους των αγροτών και κτηνοτρόφων, τα κλειστά μαγαζιά και τις επιχειρήσεις.

Οι Αρτινοί πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά. Η ώρα της κρίσης φθάνει.

Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών είναι απόλυτα επιβεβλημένη.

Με την ψήφο τους, οι πολίτες καλούνται να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ δύναμη  ώστε να αποτελέσει την ισχυρή και Αξιόπιστη Αντιπολίτευση σήμερα και στη συνέχεια την εναλλακτική επιλογή, προοδευτικής διακυβέρνησης  της χώρας . Γιατί μπορούμε και αξίζουμε πολύ περισσότερα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!