Ξεκινά αύριο Τετάρτη το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που διοργανώνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το Τμήμα Πολιτισμού, Παιδείας και Άθλησης, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Πραμάντων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σκοπός της διοργάνωση είναι η ανάδειξη και η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η αρχή γίνεται αύριο στα Πράμαντα, με την παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Πραμάντων (Α. Κατέρη, Ε. Λενουδια, Χ. Βάσση) να οργανώνει δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην πλατεία «Κ. Μπέκα». Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 το πρωί με υποδοχή των μαθητών και χαιρετισμούς, για να ακολουθήσουν οι δράσεις «Τίποτα δεν πάει χαμένο», «Ανακυκλώνω και παίζω, και τη φύση προστατεύω», «Τραγουδώ και χορεύω για το περιβάλλον», «Τα παιδιά γίνονται η φωνή της φύσης» και «Παιχνίδι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι». Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα προσφέρει γεύμα και αναμνηστικά στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!