Ξεκίνησαν τα κατηχητικά σε Κόνιτσα και Πωγώνι με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αλεξίο
Με τον καθιερωμένο αγιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κόνιτσας ξεκίνησε η νέα χρονιά των κατηχητικών μαθημάτων, με τη Μητρόπολη να δίνει έμφαση στη στήριξη και την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών.
Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Αλέξιο, άνοιξε η αυλαία για τη νέα χρονιά των κατηχητικών μαθημάτων στην ακριτική Μητρόπολη.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κόνιτσα, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα που αποδίδει η τοπική Εκκλησία στην πνευματική θωράκιση και τη στήριξη της νεολαίας.
Τα κατηχητικά θα καλύπτουν τις περιοχές Κόνιτσας και Πωγωνίου και ο κ. Αλέξιος παρότρυνε τα παιδιά να συμμετέχουν στα μαθήματα, γιατί έχουν να ωφεληθούν πολλαπλώς.
Στον αγιασμό πλαισίωναν τον Μητροπολίτη ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και υπεύθυνος των κατηχητικών ομάδων π. Χερουβείμ Σουτόπουλος, ο εφημέριος του μητροπολιτικού ναού π. Κων/νος Ταμπάκης, ο αρχιερατικός επίτροπος Πωγωνίου π. Μιχαήλ Μπράχος κ.ά.
Το μήνυμα που έδωσε ο Σεβασμιώτατος είναι ότι και τα κατηχητικά μαθήματα βοηθούν τα παιδιά να ακτινοβολούν στο βλέμμα τους τη σιγουριά και τη βεβαιότητα της συντροφιάς του Χριστού, μαζί με τη λάμψη μιας πολλής καθαρότητας.
Τα παιδιά οφείλουν να διδαχθούν και να διεκδικήσουν την υπεροχή της ζωής του πνεύματος. Τότε μόνο θα διαθέτουν μια ποιότητα εσωτερική, που δεν μπορεί να φέρει το κυνήγι της αισθησιακής χαράς. Τότε το παιχνίδι, το κέφι, το γέλιο τους, η συμπεριφορά τους θα έχουν κάτι ξεχωριστό, μια σφραγίδα γνησιότητας. Και θα διαπιστώνουν οι άλλοι ότι η ευτυχία τους δεν θα εκφράζεται στις συσπάσεις του προσώπου και των χειλέων, μα θα ξεπηδάει από μέσα τους, ζωντανή και αυθόρμητη.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033