Φύλλο και φτερό έκανε επί 4 ώρες το κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα αρχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών για να διαπιστωθεί πώς, πότε και από πού διέρρευσε η λίστα με τα ονόματα εκλογέων του εξωτερικού που έφθασε στα χέρια της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της διαρροής email αποδήμων, που οδήγησε στις απομακρύνσεις τόσο του γενικού γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη όσο και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου, δεκάδες είναι οι αγωγές που έχουν ήδη κατατεθεί από απόδημους κατά του Δημοσίου και κατά της ευρωβουλευτού.

Σύμφωνα με το Mega, τα στοιχεία που πήραν οι ελεγκτές από το σύστημα του ΥΠΕΣ μπορούν να δείξουν από ποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή έφυγαν τα στοιχεία, ποιος ήταν ο χρήστης και να προσδιοριστεί και ο χρονικός ορίζοντας κατά τον οποίο έλαβε χώρα η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των απόδημων.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να διεξαχθεί έρευνα και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Το επίμαχο email έλαβε και ο Δημήτρης Σαββίδης, Έλληνας απόδημος που ζει και εργάζεται στην Ολλανδία. «1η Μαρτίου του 2024, ώρα 08.37 το πρωί έλαβα ένα e-mail προς έκπληξή μας δίχως ποτέ να έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας για επικοινωνία και χρήση από μια ευρωβουλευτή. Δεν μας ενδιέφερε σε ποιο κόμμα ανήκει μας εξέπληξε και μας εξόργισε το γεγονός ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό μας mail», είπε ο ίδιος στο Mega.

«Το πιο εξοργιστικό ήταν ότι ο γραμματέας των απόδημων όχι μόνο δεν προθυμοποιήθηκε να ρίξει φως αλλά μας επιτέθηκε. Είπε σε γραπτά post ”εφευρίσκουν ιστορίες για να χτυπήσουν την κ. ευρωβουλευτή” είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος ο άνθρωπος που ευθυνόταν για την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων είναι ο άνθρωπος που μας κατηγορούσε φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σαββίδης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!