Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υπάρχει και για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια επανέλαβε σήμερα από τη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Απαντώντας στην κριτική ότι η ΕΒΕ θέτει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες υποψηφίους, η κα Μακρή είπε ότι (η ελάχιστη βάση εισαγωγής) «τέθηκε και από τα πανεπιστήμια και ορθά, διότι διασφαλίζει αφενός μεν τη καλύτερη λειτουργία των πανεπιστημίων, αλλά διασφαλίζει και τους υποψηφίους φοιτητές, να επιλέγουν σχολές στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν, για να μην είμαστε οι τελευταίοι στην αποφοίτηση των φοιτητών και οι πρώτοι στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

Όπως επισήμανε, η ΕΒΕ υπάρχει και για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά παραρτήματα: «Είναι η διασφάλιση που βάζει η Πολιτεία, πέραν των άλλων διασφαλίσεων που θα βάλουν τα παραρτήματα, όταν ιδρυθούν στη χώρα μας».

Το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Ακαδημίας Αθηνών έγινε δεκτό, κατά πλειοψηφία, από τα μέλη της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Νέα Αριστερά, επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΚΟ Σπαρτιάτες, «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η ΚΟ Νίκη.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!