Πέντε οργανώσεις συνεργάζονται για να ετοιμάσουν ένα ξεχωριστό τριήμερο με τσίπουρο και τεχνικές ψησίματος απ’ όλο τον κόσμο!

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, η γαστροτουριστική πρωτοβουλία Food & Paths, ο φορέας πολιτισμού Επέκεινα Χώρα και η Chef’s Brigade GreeceSlow Food Community οργανώνουν ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τριήμερο από την Παρασκευή 12/11/2021 έως την Κυριακή 14/11/2021, στην Βίτσα, στις εγκαταστάσεις της Επέκεινα Χώρα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα αποστάξουμε τσίπουρο ενώ θα διδαχθούμε και θα μάθουμε για τρόπους ψησίματος από την Ελλάδα και τον κόσμο με την βοήθεια του executive chef και Προέδρου της Μπριγάδας των Chef Slow Food Νίκου Φωτιάδη.

Για την διαμονή των επισκεπτών έχει υπάρξει ειδική πρόνοια σε συνεργασία με τοπικές μονάδες φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 12/11/2021

ΓΕΥΜΑ

  • Πορτοκαλοσαλάτα
  • Πλατό με Ηπειρωτικά Τυριά
  • Πλατό με Ηπειρωτικά Αλλαντικά
  • Γίγαντες με χόρτα στη γάστρα
  • Γαλατόπιτα

ΔΕΙΠΝΟ

  • Σαλάτα Λαχανικών
  • Ζυμαρόπιτα
  • Κοντοσούβλι τανούρ (χοιρινό και κοτόπουλο)

Σάββατο 13/11/2021

Απόσταξη τσίπουρου – Διαθέσιμα τραγήματα όλη τη μέρα

ΓΕΥΜΑ

  • Σαλάτες εποχής
  • Ασάδο (Αργεντίνικη μορφή “αντικρυστού”)
  • Τανούρ 
  • Κοιλιές γεμιστές στο φούρνο
  • Χουσμερί

ΔΕΙΠΝΟ

  • Σούπες
  • Τηγανιές μανιταριών και λαχανικών
  • Πλατό τυριών
  • Μεζεδάκια στο σταμνί

Κυριακή 14/11/2021

ΓΕΥΜΑ

  • Σαλάτες εποχής
  • Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα στη Γάστρα
  • Κλέφτικο
  • Παρασκευές εντοσθίων
  • Γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για Δηλώσεις Συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε στο τηλ. 6977447313 ή να στείλετε email στο epirus.gastronomy@gmail.com καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες σε 50, λόγω της φύσεως του event.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!