Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα Σάββατο στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία της Βίτσας θα γίνει η αποκάλυψη του σήματος της Unesco.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Πρωθυπουργός, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος της βουλής, η υφυπουργός πολιτισμού της Κύπρου και η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου πολιτισμού.

Το πολιτιστικό τοπίο του Ζαγορίου ενεγράφη το Σεπτέμβριο του 2023 στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς για το φυσικό και πολιτιστικό του περιβάλλον. “Είναι αναμφισβήτητα μια εξαιρετική τιμητική διάκριση για τον τόπο μας γιατί είμαστε ο πρώτος Δήμος που εγγράφεται στον κατάλογο ως φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κληρονομιά” ανέφερε προχθές σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το Ζαγόρι και το Νομό μας, καθώς η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με περισσότερες υποχρεώσεις και ωφελήματα θα είναι ο καρπός αυτής της απόφασης της Unesco.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!