• Γράφει ο Γιώργος Τσουμάνης , Πρόεδρος της ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων

 

  Πρώτα κλείνει η σχολή, έπειτα μας μεταφέρουν χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες και τώρα το αποκορύφωμα… Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε εξετάσεις, οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους! 

 Η Ιερά Σύνοδος και το Υπουργείο Παιδείας οδηγήθηκαν στη συγχώνευση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Έτσι οι σπουδαστές της ΑΕΑ Θεσσαλονίκης και των δύο προγραμμάτων, πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων θα συνεχίσουν τις σπουδές στα αντίστοιχα προγράμματα της ΑΕΑ Αθηνών. Επίσης οι φοιτητές της ΑΕΑ Βελλά όσοι σπουδάζουν στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών θα συνεχίσουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της ΑΕΑΑ ενώ όσοι σπουδάζουν στο Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής θα συνεχίσουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης. 

  Οι πληροφορίες που είχαμε μέχρι τότε ήταν σχετικά ελάχιστες. Καθώς μέχρι τελευταίας στιγμής δεν γνωρίζαμε πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων, τον τρόπο διεξαγωγής εξετάσεων και μαθημάτων τον τόπο διαμονής και μεταφοράς σε περίπτωση που οι εξετάσεις και τα μαθήματα γίνουν δια ζώσης. Σαν να μην έφθανε όλη αυτή η αγωνία διαβάζαμε τις ειδήσεις από την Μητρόπολη Ιωαννίνων για «πλιάτσικο» στη Βελλά και τις απαντήσεις από την ΑΕΑΑ…. Και ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα της ΑΕΑΑ με ανακοίνωση πως δεν μπορούμε οι φοιτητές της ΑΕΑ Βελλάς να δώσουμε τις εξετάσεις αλλά κι ούτε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα. Ο λόγος; Όπως μας ενημερώνουν από την ΑΕΑΑ δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά η Σχολή της Βελλάς έχει κλειδωθεί και δεν μπορούν να παραλάβουν τους φακέλους μας. 

  Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ο λόγος που οι φάκελοι μας δεν δίνονται στην ΑΕΑΑ ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας όπως επιθυμούμε. Η ΑΕΑ Βελλάς μετά από την υπεραιωνόβια λειτουργία της και την σημαντική προσφορά της στην περιοχή, την Εκκλησία αλλά και την Ελλάδα κλείνει. Κύριοι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουμε τις τακτικές σας και ποιος είναι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή πολλοί τελειόφοιτοι αγωνιούμε για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου καθώς χρειαζόμαστε το πτυχίο μας για να προχωρήσουμε. Οι φοιτητές των υπολοίπων ετών δεν ξέρουν το τι μέλει γενέσθαι με τη συνέχεια των σπουδών τους. 

  Οι φοιτητές έχουμε ξεκινήσει κινητοποιήσεις για την αναγνώριση και την πραγματοποίηση των λογικών και δικαίων αιτημάτων μας κα θα συνεχίσουμε!Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!