Στη δεύτερη παρέμβασή της στην χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία για τις κυβερνητικές ενέργειες συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, από τις πρώτες ώρες:

“Ο κύριος Πρωθυπουργός στις 9 Μαρτίου 2023, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, κύριε Βορίδη, στο οποίο και εσείς συμμετέχετε, είπε: «Προσωπικά, ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους, το βράδυ του δυστυχήματος αισθάνθηκα αυτό που πιστεύω ότι αισθανθήκατε κι εσείς και αισθάνθηκαν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες: Οργή και ντροπή». Στις 9 Μαρτίου, εννέα μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έδινε διαβεβαιώσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο πανελλήνιο ότι έχει ακούσει τους διαλόγους το βράδυ του εγκλήματος, Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη, στη συνέντευξη αυτήν την οργανωμένη που έδωσε λίγο πριν ξεχυθείτε σε προεκλογικές εκστρατείες, είπε: «Τι περιείχε το εμπορικό τρένο;» τον ρωτάει ο κ. Θεοδωράκης, «Δηλαδή, η μεγάλη φωτιά είχε σχέση με την ουσία, με τα υλικά, που μετέφερε;» και ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Καμία. Το γνωρίζουμε αυτό πια με βεβαιότητα. Γνωρίζουμε ακριβώς τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο».
Από πού τα γνώριζε αυτά ο κ. Μητσοτάκης; Με ποιους είχε επικοινωνήσει και γνώριζε με βεβαιότητα; Ποια εξήγηση δίδεται για το γεγονός ότι ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν προσωπικός γνωστός του Πρωθυπουργού και εθελοντής στο γραφείο του, όπως έχετε εσείς οι ίδιοι δώσει στη δημοσιότητα… Ο κ. Μητσοτάκης τότε έλεγε, «δεν θα είναι η Ελλάδα η χώρα του μπλάνκο». Και είναι, όχι απλώς η χώρα του μπλάνκο, είναι η χώρα του μπαζώματος, για το οποίο δεν μας είπατε ποιος ενέκρινε τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εγκρίθηκαν για το μπάζωμα… Οι μονταζιέρες, τα διοχετευμένα βίντεο και ηχητικά και η προσπάθεια ελέγχου της κοινής γνώμης είναι γνωστή σε εσάς και στις κυβερνήσεις σας πρακτική.”

Δείτε το βίντεο με την δεύτερη παρέμβαση της Ζωής:
https://youtu.be/zR5JDqFlHI8?si=ngtjwoHQ7aSOFBsK
 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!