Μάλιστα, οι πνευμονολόγοι προειδοποιούν για τη δημιουργία ιδιαίτερα «τοξικού και επικίνδυνου μείγματος», ενώ καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μείγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα», επισημαίνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αφρικανική σκόνη: Πότε πρέπει να πάτε σε γιατρό

Η άθληση σε εξωτερικούς χώρους και οι άσκοπες μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, σημειώνουν οι πνευμονολόγοι, που συνιστούν την παραμονή σε καλά αεριζόμενους εσωτερικούς χώρους.

«Σε εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων, όπως για παράδειγμα, δυσκολία στην αναπνοή, έντονου και ερεθιστικού βήχα με πιθανή απόχρεμψη, θωρακικού πόνου, επίμονου φτερνίσματος, δακρύρροιας και βράγχος φωνής τα άτομα θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια και συμβουλή», επισημαίνει η Ένωση Πνευμονολόγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!