aftodioikisi.gr: Χαμηλές επιδόσεις για Ιωάννινα και Πρέβεζα στην αξιολόγηση των δημάρχων

Χαμηλά ποσοστά θετικής αξιολόγησης καταγράφουν οι δήμαρχοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας σε πανελλαδική έρευνα γνώμης για το έργο των δημοτικών αρχών.

aftodioikisi.gr: Χαμηλές επιδόσεις για Ιωάννινα και Πρέβεζα στην αξιολόγηση των δημάρχων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ήπειρο παρουσιάζουν τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας γνώμης για την αξιολόγηση των δημάρχων, καθώς οι Δήμοι Ιωαννιτών και Πρέβεζας καταγράφουν χαμηλά ποσοστά θετικής αποτίμησης από τους πολίτες. Η διαδικτυακή έρευνα με τη μορφή προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας έγινε από τον διαδικτυακό τόπο www.aftodioikisi.gr.

Η εικόνα που προκύπτει είναι ενδεικτική ενός ευρύτερου κλίματος δυσαρέσκειας απέναντι στις δημοτικές αρχές των δύο Δήμων της Ηπείρου, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να δηλώνει «όχι και τόσο» ή «καθόλου» ικανοποιημένη από το έργο των σημερινών δημάρχων.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Ιούνιο του 2026 και περιλαμβάνει δήμους με επαρκές δείγμα για ανάλυση, ο δείκτης αξιολόγησης υπολογίζεται από το άθροισμα όσων δήλωσαν «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένοι από το έργο του δημάρχου τους.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, η θετική αξιολόγηση διαμορφώνεται στο 22,7%, ενώ στον Δήμο Πρέβεζας στο 25,9%. Τα ποσοστά αυτά τοποθετούν και τους δύο δήμους χαμηλά στη συνολική κατάταξη, αναδεικνύοντας ένα καθαρό μήνυμα προβληματισμού για την εικόνα που έχουν οι πολίτες σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, την καθημερινότητα και το έργο των δημοτικών διοικήσεων.

Αναλυτικά

Δήμος Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών εμφανίζεται στις χαμηλότερες θέσεις του δείκτη αξιολόγησης δημάρχων. Το ποσοστό όσων δηλώνουν πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του σημερινού δημάρχου ανέρχεται σε 22,7%.

Αναλυτικά, στην ερώτηση για την ικανοποίηση από το έργο του δημάρχου Ιωαννιτών:

  • Πολύ ικανοποιημένοι: 6,2%
  • Αρκετά ικανοποιημένοι: 16,5%
  • Όχι και τόσο ικανοποιημένοι: 21,1%
  • Καθόλου ικανοποιημένοι: 43,5%
  • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ: 12,7%

Συνολικά, δηλαδή, η αρνητική αξιολόγηση φτάνει το 64,6%, καθώς το 21,1% δηλώνει «όχι και τόσο ικανοποιημένο» και το 43,5% «καθόλου ικανοποιημένο».

Δήμος Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας καταγράφει ελαφρώς υψηλότερη επίδοση από τον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά παραμένει επίσης χαμηλά στη συνολική κατάταξη. Το ποσοστό όσων δηλώνουν πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του δημάρχου ανέρχεται σε 25,9%.

Αναλυτικά, για τον Δήμο Πρέβεζας:

  • Πολύ ικανοποιημένοι: 16,9%
  • Αρκετά ικανοποιημένοι: 9,0%
  • Όχι και τόσο ικανοποιημένοι: 29,3%
  • Καθόλου ικανοποιημένοι: 40,5%
  • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ: 4,3%

Η αρνητική αξιολόγηση στον Δήμο Πρέβεζας ανέρχεται συνολικά σε 69,8%, με 29,3% «όχι και τόσο ικανοποιημένους» και 40,5% «καθόλου ικανοποιημένους».

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google