Αγρότες Ιωαννίνων: Νέα κινητοποίηση σήμερα στο Καλπάκι

Αγρότες Ιωαννίνων: Νέα κινητοποίηση σήμερα στο Καλπάκι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σε νέα φάση έντασης μπαίνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ήπειρο, με τον κόμβο Καλπακίου να παραμένει το βασικό σημείο συγκέντρωσης τρακτέρ και αγροτών. Οι παραγωγοί δηλώνουν ότι οι δράσεις τους αποτελούν συνέχεια των πιέσεων που ασκούν εδώ και ημέρες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματα που τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Τις προηγούμενες ημέρες, αγρότες από τα Γιάννινα είχαν προχωρήσει και σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων–Κακαβιάς, θέλοντας να αναδείξουν το εύρος της αγανάκτησης που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα. Η πίεση παραμένει, με τον κόμβο στο Καλπάκι να αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημείο κινητοποίησης.

Σειρά παίρνουν Πρέβεζα και Άρτα

Οι αγρότες της Πρέβεζας αναμένεται να βγουν στους δρόμους την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, δίνοντας ραντεβού για μπλόκο στον Λούρο στις 12:00 το μεσημέρι. Όπως σημειώνουν, οι κινητοποιήσεις τους εντάσσονται στην κοινή προσπάθεια που εξελίσσεται σε όλη τη χώρα για να αναδειχθεί η δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν.

Αντίστοιχο κλίμα επικρατεί και στην Άρτα, όπου εκπρόσωποι των αγροτών ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο για τα ελάχιστα ποσά που καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το σημείο και ο τρόπος της επόμενης κινητοποίησης παραμένουν προστατευμένα, ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός από την αστυνομία.

 

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google