Αλβανία: Διώξεις σε 35 διαδηλωτές για τον αποκλεισμό δρόμου προς το αεροδρόμιο των Τιράνων

Οι αλβανικές αρχές άσκησαν διώξεις σε 35 διαδηλωτές για τον αποκλεισμό του δρόμου προς το αεροδρόμιο των Τιράνων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά τουριστικού project.

Αλβανία: Διώξεις σε 35 διαδηλωτές για τον αποκλεισμό δρόμου προς το αεροδρόμιο των Τιράνων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τουλάχιστον 35 διαδηλωτές κατηγορούνται στην Αλβανία για τον αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει τα Τίρανα με το αεροδρόμιο της αλβανικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, οι δικαστικές αρχές κίνησαν διώξεις σε βάρος 16 πολιτών, ενώ άλλοι 19 είχαν ήδη κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση. Παράλληλα, δύο ακόμη άτομα εξακολουθούν να αναζητούνται.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 30 Μαΐου, με αφορμή το σχέδιο ανέγερσης πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος, το οποίο συνδέεται με την Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της Κυριακής, ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία και στη συνέχεια απέκλεισε τον αυτοκινητόδρομο προς το αεροδρόμιο των Τιράνων, προκαλώντας την παρέμβαση των αρχών.

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την ακύρωση του σχεδίου για το τουριστικό συγκρότημα, την κατάργηση του νόμου για τους στρατηγικούς επενδυτές, τον σεβασμό των προστατευόμενων περιοχών και την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google