Χρειάστηκαν 86 χρόνια, αλλά η Ατλέτικο Μινέιρο στέφθηκε τελικά ως η πρώτη πρωταθλήτρια συλλόγων της Βραζιλίας, αφού η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της χώρας (CBF) αναγνώρισε επίσημα τη νίκη της στο «Τουρνουά Πρωταθλητών» του 1937 ως συγκρίσιμη με ένα Πρωτάθλημα Βραζιλίας Serie A.

Η Ατλέτικο μπορεί τώρα να προσθέσει έναν τρίτο τίτλο στην ιστορία της μαζί με τα πρωταθλήματα του 1971 και του 2021 χάρη στην απόφαση του οργάνου με επικεφαλής τον Εντνάλντο Ροντρίγκες να παραχωρήσει στον σύλλογο την αναγνώριση του συγκεκριμένου τίτλου.

«Το Τουρνουά των Πρωταθλητών που παίχτηκε το 1937 ήταν εξαιρετικά επίκαιρο εκείνη την εποχή εν μέσω συζητήσεων και διαχωρισμών που δημιουργήθηκαν στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο λόγω της υπεράσπισης της εφαρμογής του επαγγελματισμού μεταξύ των συλλόγων», ανέφερε το επίσημο έγγραφο της CBF που υπογράφηκε την Παρασκευή.

Το πρωτοποριακό διακρατικό τουρνουά συγκέντρωσε πέντε πρωταθλητές πολιτειών του 1936 από διάφορες περιοχές της Βραζιλίας και μια αντιπροσωπεία του αθλητικού σωματείου του ναυτικού. Ήταν η πρώτη διοργάνωση εθνικής σημασίας που περιλάμβανε συλλόγους που μετακινήθηκαν στο επαγγελματικό μοντέλο, όπως η Φλουμινένσε και η ίδια η Ατλέτικο.

Μετά την κατάκτηση του «Brasileirao» το 2021, η Ατλέτικο ζήτησε την αναγνώριση του τίτλου που κατέκτησε πριν από σχεδόν έναν αιώνα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σέρτζιο Γκοέλιο πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με τη συνομοσπονδία και υπέβαλε ένα έγγραφο 60 σελίδων με γραφήματα, παραρτήματα εφημερίδων και επιστολές για να καταδείξει τη σημασία του τουρνουά.
Η πολυαναμενόμενη επιβεβαίωση του παλιού τίτλου ήρθε ως μέρος μιας γιορτής του συλλόγου σε συνδυασμό με τα εγκαίνια του νέου γηπέδου, του MRV Stadium, το οποίο εγκαινιάστηκε με τη νίκη 2-0 επί της Σάντος την Κυριακή.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!