Αναβάθμιση του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς εντός του 2025 εξήγγειλε ο Υπ. Εσωτερικών

Αναβάθμιση του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς εντός του 2025 εξήγγειλε ο Υπ. Εσωτερικών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Αναγνωρίζοντας απολύτως το πρόβλημα που αναδείχτηκε έντονα και στη διάρκεια των εορτών με την ταλαιπωρία των διερχόμενων στο Τελωνείο της Κακαβιάς από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση στο συγκεκριμένο μεθοριακό σταθμό, ανακοινώνοντας από τα Γιάννενα το μεσημέρι της Δευτέρας, πως εντός του 2025 επίκειται παρέμβαση αναβάθμισης του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς.

Απαντώντας στο αίτημα για τα έργα των διασυνοριακών συνδέσεων, ο κ. Λιβάνιος αναγνώρισε πως το έργο Γιάννενα-Κακαβιά θα συμβάλλει σημαντικά στην άρση της επικοινωνιακής απομόνωσης της Ηπείρου ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις προβληματικές υποδομές των συνοριακών σταθμών.

Αναγνώρισε πως οι συνοριακοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα είναι σε κακή κατάσταση και χειρότερα από άλλες χώρες, ώστε μπαίνοντας στην Ελλάδα πολλοί επισκέπτες να νοιώθουν σα να μπαίνουν σε τρίτη χώρα… όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι σταθμοί αυτοί είναι εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και στη λογική αυτή η κυβέρνηση προχωρά την αναβάθμιση του σταθμού στους Κήπους, παρέμβαση ύψους 13 εκατ. ευρώ, το ίδιο θα γίνει στον σταθμό των Ευζώνων ενώ μέσα στο 2025 μπορεί να δημοπρατηθεί το αντίστοιχο έργο αναβάθμισης στην Κακαβιά.

“Κακαβιά και Μαυρομάτι είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας ώστε η χώρα μας να γίνει προορισμός Σαββατοκύριακου” δήλωσε ο κ. Λιβάνιος.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google