Να δώσουν λύση προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Υποέργου 4 «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες» της πράξης «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων: Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – Κόμβος Βοτανικού» ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος Ιωαννιτών και ΥΠΠΟ-Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων) το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν: “σε μια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις τους και ο μισθός τους να εξαφανίζεται στις 15 πρώτες ημέρες του μήνα, είναι εξοργιστικό να υπάρχουν εργαζόμενοι σε δημόσια έργα που παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2023. Πολύ περισσότερο όταν σε λίγες ημέρες έρχονται οι γιορτές του Πάσχα και οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ότι οι εργαζόμενοι στο εν λόγω έργο θα πληρωθούν.”

Επισημαίνουν επιπλέον ότι “για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι Δήμοι, Περιφέρειες και Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν προτεραιότητα τους εργαζόμενους και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αντιθέτως, βρίσκουν άμεσα λύσεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργολάβων”.

Τέλος τονίζουν ότι “δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, από τη μια να αγωνιούμε για το εάν θα έχουμε δουλειά και από την άλλη να είμαστε απλήρωτοι για μήνες. Να δοθεί άμεσα λύση και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!