Νοσοκομείο Άρτας: Ομόφωνα αθώος ο οφθαλμίατρος για την υπόθεση με το «φακελάκι»

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Άρτας που είχε κατηγορηθεί για «φακελάκι». Τι αναφέρουν οι δικηγόροι του για τις αντιφάσεις στην καταγγελία.

Νοσοκομείο Άρτας: Ομόφωνα αθώος ο οφθαλμίατρος για την υπόθεση με το «φακελάκι»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ομόφωνα αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας τον χειρουργό οφθαλμίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία, έπειτα από καταγγελία συγγενή ηλικιωμένης ασθενούς ότι ζήτησε χρήματα προκειμένου να την χειρουργήσει.

Η υπόθεση είχε προκύψει πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης κατήγγειλε ότι ο γιατρός απαίτησε «φακελάκι» για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Η δικαστική διαδικασία διήρκεσε πέντε ώρες και ολοκληρώθηκε με την αθώωση του γιατρού, με σύμφωνη και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του οφθαλμιάτρου

Σε ανακοίνωσή τους μετά την έκδοση της απόφασης, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρουν ότι ο καταγγέλλων παρουσίασε αντιφάσεις σχετικά με τον χρόνο και τις συνθήκες των περιστατικών που είχε καταγγείλει.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο, ενώ αντικρούστηκαν από στοιχεία που εξετάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι επικαλούνται:

  • Τις καταθέσεις των νοσηλευτριών της κλινικής, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, διέψευσαν τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος.

  • Τα πρακτικά των χειρουργείων που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα.

  • Το εισιτήριο εισαγωγής της ηλικιωμένης ασθενούς στο νοσοκομείο.

  • Τις αντιφάσεις που, κατά την υπεράσπιση, προέκυψαν στην περιγραφή των καταγγελλόμενων περιστατικών.

Δεν πραγματοποιήθηκε η επέμβαση στην ηλικιωμένη

Μία ακόμη πτυχή της υπόθεσης αφορά την ηλικιωμένη ασθενή, για την οποία είχε προγραμματιστεί η χειρουργική επέμβαση.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του οφθαλμιάτρου, η γυναίκα τελικά δεν χειρουργήθηκε, καθώς η σύλληψη του γιατρού είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Οι συνήγοροι χαρακτηρίζουν τη σύλληψη άδικη και επισημαίνουν ότι η πεντάωρη ακροαματική διαδικασία κατέληξε σε ομόφωνη αθωωτική απόφαση.

Με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ο οφθαλμίατρος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας για την οποία είχε οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google