Άρτα: Το νέο Διοικητήριο στο στρατόπεδο Παπακώστα παραμένει στις εγκρίσεις και τα ενοίκια συνεχίζονται

Σχεδόν μία δεκαετία μπορεί να φτάσει ο σχεδιασμός για το νέο Διοικητήριο της Άρτας στο πρώην στρατόπεδο Παπακώστα, με το έργο να παραμένει σε εκκρεμότητα λόγω εγκρίσεων και την Περιφέρεια να συνεχίζει να καταβάλλει σημαντικά ποσά για μισθώσεις.

Άρτα: Το νέο Διοικητήριο στο στρατόπεδο Παπακώστα παραμένει στις εγκρίσεις και τα ενοίκια συνεχίζονται

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σχεδόν μία δεκαετία θα φτάσουμε από τότε που άρχισε να συζητείται και να προωθείται η δημιουργία νέου Διοικητηρίου στην Άρτα, με την επιλογή αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα, χωρίς μέχρι σήμερα το έργο να έχει περάσει στη φάση της κατασκευής.

Το θέμα τέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου από τον περιφερειακό σύμβουλο Άρτας των «Οριζόντων Ηπείρου» Δημήτρη Βασιλάκη, ο οποίος στάθηκε κυρίως στο κόστος των μισθωμάτων που εξακολουθεί να καταβάλλεται για τη στέγαση υπηρεσιών και στις συνεχείς καθυστερήσεις γύρω από το Διοικητήριο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συζήτηση ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, σήμερα καταβάλλονται περίπου 215.000 ευρώ ετησίως σε ενοίκια, ενώ από τα αυτά τα 45.000 ευρώ αφορούν μισθώσεις για την εκπαίδευση.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε από το ΤΕΘΑ τρία πρώην στρατόπεδα, μεταξύ αυτών το Παπακώστα στην Άρτα, επισημαίνοντας ότι η αξιοποίησή του αποδείχθηκε σύνθετη λόγω των παλαιών κτιρίων και των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις υπηρεσίες προστασίας μνημείων.

Όπως ανέφερε, η μελέτη χρειάστηκε να τροποποιηθεί επανειλημμένα, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις που τέθηκαν για τη διατήρηση και ανάδειξη υφιστάμενου κτιρίου της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Η τελική πρόταση υποβλήθηκε στις 5 Ιουνίου 2026 στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, ενώ στις 9 Ιουλίου 2026 ακολούθησε νέο έγγραφο με πρόσθετες παρατηρήσεις. Τελικά το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων είναι πιο δύσκολο και από το ΚΑΣ, σχολίασε ο κ. Καχριμάνης.

Ο Βασίλης Ψαθάς ξεκαθάρισε ότι χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου δεν μπορεί να προχωρήσει η έκδοση οικοδομικής άδειας. Παράλληλα, ανέφερε ότι στη συμφωνία με το ΤΕΘΑ η πρώτη δόση προβλέπεται για τις αρχές του 2027, αλλά δεν θα καταβληθεί πριν εξασφαλιστεί η οικοδομική άδεια.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google