Την ευκαιρία να απολαύσουν μια βόλτα στη λίμνη είχαν οι ωφελούμενοι κοινωνικών δομών της Ηπείρου και μέλη Συλλόγων ΑμεΑ της περιοχής, καθώς εδώ και λίγο καιρό έχει πλοηγηθεί στη γραμμή Ιωάννινα-Νησί και εκτελεί συγκοινωνιακούς πλόες, ένα νέο πλοιάριο που διαθέτει την απαιτούμενη ράμπα για την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Η ιδιοκτήτρια του σκάφους Καπετάν Μένης, οικογένεια Γκίγκη ανέλαβε αφιλοκερδώς τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με την αποδοχή της πρότασης από δύο συλλόγους των Ιωαννίνων και της Άρτας, έγινε το πρώτο βήμα για να δοθεί λίγη χαρά στα άτομα με αναπηρίες που είναι καταδικασμένα πολλές φορές να μένουν κλεισμένα στο σπίτι τους και πάντως να μη μπορούν να απολαύσουν μικρές χαρές όπως είναι μια βόλτα στη λίμνη και το Νησάκι της.

Τις πολλές ευχαριστίες τους για την πρωτοβουλία εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι κ.κ. Χαράλαμπος Μπίζας από το Σύλλογο Αγία “Θεοδώρα” του Νομού Άρτας και ο Χρήστος Μέμος από το Σύλλογο “Εστία” των Ιωαννίνων με άτομα που έχουν διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Ηπείρου και τόνισαν την αγωνία τους να βγάζουν αυτά τα άτομα στην κοινωνία, “να διώξουμε το ρατσισμό και να πούμε πως έχουν και αυτά τα παιδιά δυνατότητες και αξιοπρέπεια και ζητάνε να ζήσουν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι”. Δεν έκρυψαν μάλιστα την έκπληξή τους για την ύπαρξη πλέον ενός σκάφου με ράμπα για ΑμεΑ.

Ο Βασίλης Γκίγκης πλοιοκτήτης δήλωσε πως η οικογένειά του το είχε ταμένο αυτό που έκανε και θα ακολουθήσουν και άλλα όπως είπε, ενώ η Μαργαρίτα Γκογκάκη, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, τόνισε τη διάθεση της Περιφέρειας  να τρέξει πολλές παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!