Μπακογιάννη «αδειάζει» Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρέπει να προσέχει πιο πολύ»

Απόσταση από την τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη για τη διάρκεια του επιδόματος ανεργίας πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσής του και σημείωσε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πρέπει να προσέχει πιο πολύ».

Μπακογιάννη «αδειάζει» Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρέπει να προσέχει πιο πολύ»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Δημόσια απόσταση από την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη διάρκεια καταβολής του επιδόματος ανεργίας πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσής του και σημειώνοντας ότι ο κ. Μαρινάκης, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, «πρέπει να προσέχει πιο πολύ».

Η παρέμβαση της βουλευτή Χανίων έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το επίδομα ανεργίας δεν θα πρέπει να χορηγείται για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα διευκρινίσει τις τελευταίες ημέρες ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη, η οποία δεν αποτελεί κυβερνητική θέση και δεν περιλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Η συζήτηση, ωστόσο, συνεχίστηκε και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κυβερνητικά και κομματικά στελέχη τοποθετήθηκαν δημόσια επί της πρότασης. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος εξέφρασε τη συμφωνία του με την κατεύθυνση της πρότασης Μαρινάκη.

«Δεν υπάρχει θέμα»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, απέρριψε τη συζήτηση περί περιορισμού της διάρκειας του επιδόματος ανεργίας.

Αναφερόμενη παράλληλα στις απόψεις που συνδέουν το επίδομα με εργαζόμενους στον τουρισμό οι οποίοι φέρονται να το αξιοποιούν κατά τους μήνες εκτός σεζόν, έκανε λόγο για «απλοποιημένες λογικές».

Η ίδια ήταν επικριτική και για το γεγονός ότι άνοιξε η συγκεκριμένη συζήτηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Κακώς έγινε η κουβέντα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μαρινάκης επειδή είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να προσέχει πιο πολύ».

Η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη διαφοροποιείται από τη μέχρι τώρα δημόσια υπεράσπιση του δικαιώματος του κυβερνητικού εκπροσώπου να διατυπώνει προσωπικές απόψεις. Ο κ. Μαρινάκης είχε επιμείνει ακόμη και την Τετάρτη ότι η πρότασή του δεν αποτελεί κυβερνητικό σχεδιασμό, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να μπορεί να ανοίγει δημόσιος διάλογος γύρω από τέτοια ζητήματα.


Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google