ΜΠΡΑΒΟ στους μοναχούς της Κόνιτσας
Μοναχοί από μοναστήρια της Κόνιτσας βρέθηκαν στο πεδίο της μεγάλης πυρκαγιάς και συνέδραμαν μαζί με κατοίκους, νέους και εθελοντές στις προσπάθειες κατάσβεσης.
Μοναχοί από τα Μοναστήρια της Κόνιτσας βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή, γεγονός που σίγουρα είναι άξιο σημείωσης.
Δεν αδιαφόρησαν, δεν περιορίστηκαν μόνο στην προσευχή, αλλά έσπευσαν να συνδράμουν το έργο των αρχών, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής και νέους.
Οι μοναχικές φιγούρες μέσα στην καμένη γη, έδειξαν ότι η Εκκλησία δεν μένει αμέτοχη στις συμφορές της κοινωνίας, αλλά στηρίζει την αντιμετώπισή τους.
Ο ρόλος της Εκκηλσίας δεν είναι να απουσιάζει από τα κοινωνικά προβλήματα και να περιορίζεται “στις λειτουργίες”, όπως κάποιοι περιφρονητικά λένε, αλλά ενεργά να στέκεται δίπλα στο λαό.
Να σημειωθεί ότι η δασική πυρκαγιά στην Κόνιτσα εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000, στη Ζώνη ΙΙ του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, η οποία υπάγεται σε καθεστώς αυξημένης προστασίας. Πρόκειται για περιοχή με ιδιαίτερα δύσκολο ανάγλυφο, πυκνή δασική βλάστηση και περιορισμένο οδικό δίκτυο.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033