Ο διάσημος αναπτυξιακός βιολόγος Bruce Lipton που έχει δημοσιεύσει βιβλία για την επιγενετική, εξηγεί γιατί τα 7 πρώτα χρόνια στη ζωή ενός παιδιού είναι τόσο σημαντικά και γιατί οι γονείς οφείλουν να του προσφέρουν ένα υγιές, σταθερό και ασφαλές περιβάλλον.
Όπως λέει ο Lipton, ένα παιδί μαθαίνει μέσα από τους γονείς του και κάνει προβολή όσων παρατηρεί να κάνουν οι γονείς του: «Το παιδί σου θα σε καταγράφει για 7 χρόνια. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ένα μωρό, την πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννησή του είναι ποιοι είναι οι γονείς του. Αυτοί είναι το σημείο αναφοράς του. Ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή τους θα κοιτάξει τους γονείς του».
«Ένα παιδί που πέφτει από την κούνια στην παιδική χαρά θα κοιτάξει τη μητέρα του. Αν η μαμά του έχει έντονη αντίδραση θα αρχίσει να κλαίει. Αν η μαμά του πει ψύχραιμα΄σήκω και κάνε κούνια πάλι’, το παιδί θα σηκωθεί και θα κάνει κούνια», λέει ο Lipton προσθέτοντας πως «το παιδί θα παρατηρεί κάθε συμπεριφορά του γονιού κι αν το 95% όλων αυτών προέρχεται από τον αόρατο προγραμματισμό του γονιού, τότε ο γονιός περνάει υποσυνείδητα στο παιδί του όλα τα μοτίβα που είχαν προηγηθεί μέσα στην οικογένεια».

Πηγή: https://www.themamagers.gr/kid-issues/psychologia/to-95-ton-provlimaton-poy-tha-echei-kapoios-sti-zoi-toy-dimioyrgoyntai-mechri-ta-7-eti-o-diasimos-anaptyxiakos-viologos-bruce-lipton-exigei-giati-ta-prota-chronia-tis-zois-enos-paidioy-einai-toso-sima/?utm_source=Msn&utm_campaign=Feed

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!