Στο πλευρό των φοιτητών που την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου στέκεται το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση: “Η Πρυτανεία έρχεται να εφαρμόσει ένα απαράδεκτο εσωτερικό κανονισμό και ζητά από τους εστιακούς φοιτητές “χαράτσι”- ενοίκιο 40 ευρώ το μήνα, θέτει ως προϋπόθεση να έχουν περάσει συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων, τα συμβόλαια διαμονής ανανεώνονται κάθε χρόνο, όπου μετά τον πρώτο χρόνο διαμονής εξετάζεται η «ακαδημαϊκή πρόοδος». Προβλέπει μάλιστα και την εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων για όσους φοιτητές δεν συμμορφώνονται!

Πρόκειται για έναν αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό που εξυπηρετεί την προώθηση των κατευθύνσεων που καθιστούν το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση και τους φοιτητές σαν πελάτες! Προσθέτει νέα ταξικά εμπόδια στους φοιτητές των πιο φτωχών εργατικών- λαϊκών οικογενειών, που χωρίς αυτό το δωμάτιο στην εστία δεν θα μπορούν να σπουδάσουν! Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη, αφού πρόκειται για την ίδια πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές των παιδιών μας, είναι πολιτική της χρόνιας υποχρηματοδότησης, των υποβαθμισμένων υποδομών, που μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, που αντιμετωπίζει τις σπουδές των φοιτητών ως κόστος για τα κέρδη των λίγων.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, το γιαννιώτικο λαό “να μην αφήσουμε να πεταχτεί ούτε ένας φοιτητής στο δρόμο! Να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης μας, να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!