Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα – Εξ αναβολής συζήτηση για τις βιομηχανίες της Πεδινής
Διπλή συνεδρίαση πραγματοποιεί τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με την Πεδινή στην τακτική συνεδρίαση και Πυρσινέλλα, Τοπικό Πολεοδομικό, Κεντρική Πλατεία, τραπεζοκαθίσματα και πάρκινγκ Παπανδρέου στη λογοδοσία.
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026, στην αίθουσα «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με την πρώτη συνεδρίαση να ξεκινά στις 18:00 και να ακολουθεί στις 20:00 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2026.
Στην πρώτη, τακτική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει την καταγγελία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Χιονάσα» για τη συνεχή επέκταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων κοντά στην Πεδινή και τα ζητήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης που, σύμφωνα με τον Σύλλογο, δημιουργούνται στην περιοχή. Πρόκειται για εξ αναβολής θέμα.
Η λογοδοσία
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα, όπως περιλαμβάνονται στην πρόσκληση, είναι τα εξής:
1. Γιαννιώτικο Σαλόνι: Ποιος είναι ο προγραμματισμός της Δημοτικής αρχής για την λειτουργικότητα, συντήρηση και φύλαξη του πάρκου του Γιαννιώτικου Σαλονιού μετά την ολοκλήρωση του έργου; Το θέμα τίθεται από τον κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου, Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».
2. Ενημέρωση σχετικά με την ενσωμάτωση των προτάσεων του Δήμου στο Τοπικό Πολεοδομικό Ιωαννίνων (Τ.Π.Σ.). Το θέμα τίθεται από την κ. Τατιάνα Καλογιάννη – Σταύρου, Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα_ 2023».
3. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης – ολοκλήρωσης του έργου της Κεντρικής Πλατείας. Το θέμα τίθεται από τον κ. Νικόλαο Γκόντα, Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
4. Να κατατεθεί ο αναλυτικός κατάλογος των επιχειρήσεων ή φυσικών προσώπων στα οποία έχει παραχωρηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων και πλατειών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (για κάθε περίπτωση). Το θέμα τίθεται από τον κ. Στέφανο Μάντζιο, Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
5. Πάρκινγκ στην οδό Γ. Παπανδρέου – κόστος, λειτουργία και κυκλοφοριακός σχεδιασμός. Το θέμα τίθεται από τον κ. Παντελή Κολόκα, Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Όμορφη Πόλη».
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033