ΔΗΣΥ πρώτος στις κυπριακές εκλογές – Στη νέα Βουλή και το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου

Ο ΔΗΣΥ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις βουλευτικές εκλογές της Κύπρου με 17 έδρες, ενώ στη νέα Βουλή εξασφάλισε παρουσία και το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου.

ΔΗΣΥ πρώτος στις κυπριακές εκλογές – Στη νέα Βουλή και το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Με ξεκάθαρο νικητή τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) ολοκληρώθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, με τη νέα σύνθεση της Βουλής να επιβεβαιώνει την πρωτιά του κόμματος της Αννίτας Δημητρίου και την είσοδο νέων πολιτικών σχηματισμών, μεταξύ των οποίων και το κόμμα του ευρωβουλευτή και influencer Φειδία Παναγιώτου.

Ο ΔΗΣΥ εξασφάλισε 17 έδρες, διατηρώντας τη θέση της πρώτης πολιτικής δύναμης στη χώρα, ενώ δεύτερο αναδείχθηκε το ΑΚΕΛ – Αριστερά Συμμαχία με 15 έδρες. Ακολούθησαν το ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ με από οκτώ έδρες, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του κινήματος Άλμα και του κόμματος Άμεση Δημοκρατία, που εξασφάλισαν από τέσσερις έδρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η είσοδος στη Βουλή του κόμματος του Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος μετά την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταγράφει πλέον παρουσία και στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Κύπρου.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα δικαίωση της επιλογής των πολιτών για «ασφάλεια και σταθερότητα», τονίζοντας ότι η πρωτιά του κόμματος συνεπάγεται αυξημένη ευθύνη. Όπως δήλωσε, η εντολή των πολιτών είναι να υπάρξουν συναινέσεις, μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που θα στηρίξουν την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος για τη στήριξή τους, διαμηνύοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να εργάζεται «υπεύθυνα μπροστά» για την Κύπρο.

Πηγή: newsit

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google