Στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος 10-16 Μαρτίου 2024, η Οφθαλμολογική κλινική του ΠΓΝΙ διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης επαγγελματιών υγείας και κοινού για το γλαύκωμα, μια πάθηση που αποτελεί την δεύτερη συχνότερη αιτία τύφλωσης παγκοσμίως.

Οι διοργανωτές σας καλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρες 10:00-12:00. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επίσης, εθελοντές της Κλινικής θα παρέχουν στο κοινό της πόλης ενημερωτικό υλικό στο χώρο μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου από την Τρίτη 12/3/2024 ως και την Παρασκευή 15/3/2024. Η εκστρατεία αυτή ευαισθητοποίησης θα υπογραμμίζει τη σημασία του τακτικού ελέγχου του πληθυσμού στον/στην οφθαλμίατρό τους.

Τέλος, σύντομος έλεγχος (screening) για το κοινό θα πραγματοποιείται από 12/3/2024 ως και 15/3/2024 κατά τις πρωινές ώρες στα εξωτερικά ιατρεία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ με σκοπό τον εντοπισμό αδιάγνωστων ασθενών με προχωρημένο γλαύκωμα, αλλά και την ευαισθητοποίηση για τη σημασία του τακτικού οφθαλμολογικού ελέγχου.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!