Εκεχειρία ζητεί ο Β. Ζελένσκι για τη διενέργεια εκλογών στην Ουκρανία

Εκεχειρία ζητεί ο Β. Ζελένσκι για τη διενέργεια εκλογών στην Ουκρανία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Την ελπίδα του ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, θα είναι σοβαρές και ουσιαστικές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος διατύπωσε και την ανησυχία του ότι η Ουκρανία καλείται «πολύ συχνά» να προχωρήσει σε παραχωρήσεις.

Οι δηλώσεις στη Διάσκεψη του Μονάχου

Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ζελένσκι υπογράμμισε την ανάγκη οι επαφές να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και να συμβάλουν σε πρόοδο.

«Ειλικρινά ευελπιστούμε οι τριμερείς μας συναντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα να είναι σοβαρές, ουσιαστικές, να βοηθήσουν όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «κάποιες φορές υπάρχει η αίσθηση οι δύο πλευρές μιλάνε για τελείως διαφορετικά πράγματα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι παραμένουν σημαντικές αποκλίσεις στις θέσεις.

Προσδοκίες και επιφυλάξεις ενόψει Γενεύης

Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου αποτυπώνουν το διπλό μήνυμα του Κιέβου ενόψει των συνομιλιών στη Γενεύη: από τη μία την πρόθεση για συμμετοχή σε μια διαδικασία με στόχο την αποκλιμάκωση και από την άλλη την επιφυλακτικότητα ως προς τους όρους και τις απαιτήσεις που τίθενται.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να καθορίσουν εάν οι επαφές υπό αμερικανική διαμεσολάβηση μπορούν να δημιουργήσουν έδαφος για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google