Την Πέμπτη 25 Απριλίου μέλη της παράταξης “Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ” συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κατόπιν αιτήματος της παράταξης, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στις 19 Μαΐου 2024.

Σύμφωνα με τη  παράταξη “Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ”, “κατά τη διάρκεια της θητείας της, έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης του Τμήματος, όσο και για την επόμενη μέρα εξέφρασε τη βούληση της για τη συνεχή και άμεση συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, με στόχο την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής.

Σε μια εποχή έχουν ήδη ξεκινήσει οι Πολεοδομικοί Σχεδιασμοί οι οποίοι εκπονούνται υπό την επίβλεψη του ΤΕΕ, συζητήθηκαν προτάσεις για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ιωαννίνων, ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες χρήσεις που θα συμβάλουν στην  ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας, όπως για παράδειγμα η ανάγκη χωροθέτησης νέας ΒΙ.ΠΕ. καθώς και των άλλων επαγγελματικών χρήσεων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία νέας Ενεργειακής κοινότητας και γενικότερα η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης συζητήθηκε η διοργάνωση μιας ημερίδας από κοινού, σχετικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και το ρόλο του Μηχανικού, στη διάρκεια της επόμενης θητείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρόκειται να τρέξουν σύντομα, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις, όπως για παράδειγμα ο νέος Αναπτυξιακός, το ΕΣΠΑ, το Leader και άλλα για την ολοκλήρωση των οποίων απαραίτητος είναι ο ρόλος των Μηχανικών. Έγινε ευρύτερη αναφορά και για τα  Διακρατικά προγράμματα Interreg, στα οποία έχει ήδη ενταχθεί το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ για πρώτη φορά και συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων για ένταξη τους σε νέα προγράμματα από κοινού.

Τέλος ευχαριστήσαμε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο προσωπικά για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, καθώς και για το κλίμα διάθεσης για συνεργασία που επέδειξαν. Ο πρόεδρος και η Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές και δήλωσαν ότι ελπίζουν σε συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας και μετεκλογικά.”

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!