Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν εργαζόμενοι που ασχολούνται με ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού για το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την πρόληψη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης το οποίο διοργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, μετά από πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο, Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Σοφία Μαρκούλα.

Υπεύθυνη ομιλήτρια του σεμιναρίου ήταν η Ανδρομάχη Λαζαρίδη, η οποία  αφού οριοθέτησε τι ορίζεται σεξουαλική εκμετάλλευση και παρενόχληση, ανέλυσε τις συνέπειες και τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Η κ. Μαρκούλα, στον χαιρετισμό της, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί με πρωτοβουλίες όπως αυτό το σεμινάριο να αναδείξει το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης το οποίο δυστυχώς έχει αυξητικές τάσεις στην κοινωνία μας.

Η αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι καταγγελίες που γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς το πρόβλημα είναι τεράστιο και πολυεπίπεδο.

Παράλληλα, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι οι εργαζόμενοι με ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως παιδιά, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, μετανάστες, κ.α. να αναγνωρίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές, να ξέρουν πως θα πρέπει να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση και πώς να συμπεριφερθούν σε άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση.

«Με σεμινάρια κι άλλες εκπαιδευτικές δράσεις προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το θέμα όσο καλύτερα γίνεται. Το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε για τη σημερινή μας δράση με γεμίζει με ικανοποίηση και είμαι σίγουρη ότι παρόμοιες δράσεις τις οποίες ετοιμάζουμε θα έχουν την ίδια ανταπόκριση για ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ συχνά την κοινωνία μας», κατέληξε  η κ. Μαρκούλα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!