Ελευσίνα: 22χρονος και 18χρονος φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση με μαχαίρι σε 32χρονο – Εξετάζονται πολιτικά κίνητρα (βίντεο)
Ένας 22χρονος και ένας 18χρονος, που φέρονται να συνδέονται με τον ακροδεξιό χώρο, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για την επίθεση με μαχαίρι σε 32χρονο στην Ελευσίνα.
Έναν 22χρονο και έναν 18χρονο, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον ακροδεξιό χώρο, έχουν στο επίκεντρο των ερευνών τους οι αστυνομικές αρχές για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 32χρονου στην Ελευσίνα. Οι δύο νεαροί έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για επεισόδια με οπαδικό υπόβαθρο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε πολιτικά κίνητρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Η έρευνα επικεντρώνεται στις συνθήκες της επίθεσης, αλλά και στην πιθανή σύνδεσή της με προηγούμενα επεισόδια μεταξύ ομάδων ακροδεξιών και αντιφασιστών στην περιοχή.
Η επίθεση στην οδό Κωνσταντινουπόλεως
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 της Πέμπτης, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Ελευσίνα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τρία άτομα προσέγγισαν τον 32χρονο, τον απείλησαν και στη συνέχεια τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στα πόδια.
Το θύμα φέρεται να δέχθηκε τουλάχιστον δύο μαχαιριές στον μηρό, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτο στο έδαφος, ενώ οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο.
Κατά την κατάθεση του 32χρονου, πριν από την επίθεση οι δράστες τού είπαν: «Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ».
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με σοβαρά τραύματα στα πόδια.
Εξετάζεται σύνδεση με επεισόδιο του Αυγούστου
Οι αστυνομικοί διερευνούν το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με συμπλοκή που είχε σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο στην Ελευσίνα, μεταξύ ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον ακροδεξιό και τον αντιφασιστικό χώρο.
Μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο είχαν δημοσιοποιηθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου φωτογραφίες και στοιχεία προσώπων που φέρονταν να συμμετείχαν στη συμπλοκή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 32χρονος κατέθεσε ότι οι δράστες τον κατηγόρησαν πως ήταν εκείνος που δημοσιοποίησε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.
Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για περίπτωση λανθασμένης ταυτοποίησης και ότι δεν είχε σχέση ούτε με το επεισόδιο του Αυγούστου ούτε με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Από το ενδεχόμενο ληστείας στην έρευνα για πολιτικά κίνητρα
Αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο απόπειρας ληστείας, καθώς υπήρξαν αναφορές ότι οι δράστες απείλησαν τον 32χρονο προκειμένου να του αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνο.
Ωστόσο, από την κατάθεσή του προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές να εξετάσουν και το ενδεχόμενο επίθεσης με πολιτικό υπόβαθρο.
Ο 32χρονος έχει δηλώσει ότι ανήκει στον αριστερό χώρο και υποστήριξε ότι η επίθεση συνδεόταν με τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται ο ρόλος των εμπλεκομένων, ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο για τρία άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό, με τις νεότερες αστυνομικές πληροφορίες να εστιάζουν σε δύο νεαρούς, ηλικίας 22 και 18 ετών.
Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, με τις ακριβείς συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης να παραμένουν υπό διερεύνηση.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033