Ένωση Αστυνομικών Ιωαννίνων: «Η αποδυνάμωση της Δ.Α. Ιωαννίνων πρέπει να σταματήσει»
Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ζητά η τοπική Ένωση Αστυνομικών, επικαλούμενη οργανικά κενά, συνταξιοδοτήσεις και μειωμένη επιχειρησιακή δύναμη.
Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ενόψει των συμπληρωματικών μεταθέσεων του 2026 ζητά από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.
Σε επιστολή της, η Ένωση επισημαίνει τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Δ.Α. Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για οργανικά κενά, συνταξιοδοτήσεις, γήρανση του προσωπικού και συνεχείς αποσπάσεις προς άλλες περιοχές.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η αριθμητική δύναμη που καταγράφεται στα υπηρεσιακά έγγραφα «απέχει σημαντικά από τη δύναμη που είναι πραγματικά διαθέσιμη για την καθημερινή αστυνόμευση του Νομού».
Η Ένωση σημειώνει ότι οι αστυνομικοί καλούνται να ανταποκριθούν σε αυξημένες ανάγκες με μειωμένο προσωπικό, περιγράφοντας την κατάσταση ως μια «εξίσωση» που «δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί» και «δεν είναι βιώσιμη».
Στην επιστολή υπογραμμίζεται παράλληλα ότι η υποστελέχωση δεν αφορά μόνο την υπηρεσιακή λειτουργία, αλλά επηρεάζει την επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών και την αστυνόμευση του Νομού. «Η αποδυνάμωση της Δ.Α. Ιωαννίνων πρέπει να σταματήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.
Στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μεταθέσεων του 2026, ζητά την ουσιαστική ενίσχυση της Διεύθυνσης με σημαντικό αριθμό αστυνομικών, ώστε να καλυφθεί μέρος των οργανικών κενών. Παράλληλα, προτείνει την εκπόνηση «συγκεκριμένου και μακροπρόθεσμου σχεδίου σταδιακής ενίσχυσης» για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και των επερχόμενων συνταξιοδοτήσεων.
Η Ένωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι οι συμπληρωματικές μεταθέσεις αποτελούν ευκαιρία για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ιδιαίτερα λόγω του χαρακτήρα της περιοχής ως ακριτικής και παραμεθόριας.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033