Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, για να μην ξεκινήσουν τα απογευματινά ιατρεία , αλλά και να «αποτραπεί η κατεδάφιση του ΕΣΥ», θα προτείνουν, τα μέλη της παράταξης «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», στην αυριανή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

Όπως μας είπε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών, η απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, θα πρέπει να διορθωθεί, αλλά και κάποιοι να παραιτηθούν.

«Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι εκτός από αυτά που ξέραμε έως τώρα, στο παράρτημα ένα της κοινής υπουργικής απόφασης, όπου υποτίθεται ότι αναγράφεται η κατάταξη των απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργικών επεμβάσεων, σε εξαιρετικά βαρείες, βαρείες, κλπ, με το αντίστοιχο τίμημα από την τσέπη του ασφαλισμένου, συμπεριλαμβάνονται και δεκάδες ιατρικές πράξεις νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες νεογνών, τελείως ανεξάρτητες από χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης συμπεριλαμβάνονται όλες οι επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων και όλες θεραπευτικές και ανακουφιστικές ογκολογικές ιατρικές πράξεις σε καρκινοπαθείς ασθενείς.

Ο υπουργός υγείας, δήλωσε χθες βράδυ στα κοινωνικά δίκτυα, πως αυτή η λίστα, συμπεριλαμβάνει τους κωδικούς όλων των ιατρικών πράξεων που συνδέονται με τα νέα drg’s. Όμως δεν δεσμεύτηκε για επανόρθωση του ΦΕΚ. Το συμπέρασμα είναι είτε πως: το λάθος γίνεται «κατά λάθος εξεπίτηδες» και ανοίγει το δρόμο για πληθώρα επί πληρωμή ιατρικών πράξεων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής θεραπείας, των μεταμοσχεύσεων και των ογκολογικών θεραπειών, είτε πως πρόκειται για αβάσταχτη ελαφρότητα και προχειρότητα, η οποία αυτονόητα πρέπει να συνεπάγεται και παραιτήσεις, εκτός από την επανόρθωση του ΦΕΚ . Εμείς αύριο στο Γενικό Συμβούλιο, ως παράταξη, θα προτείνουμε απεργιακό αγώνα διαρκείας όλων των υγειονομικών, για να αποτραπεί η κατεδάφιση του ΕΣΥ, 40 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Με ξεκάθαρη εξήγηση στο λαό, ότι κλείνουμε τα νοσοκομεία για όσες ημέρες χρειαστεί, εμποδίζοντας την κυβέρνηση να τα καταργήσει για πάντα. Χωρίς καμία υποταγή σε κομματικές κοινοβουλευτικές σκοπιμότητες, που ήδη σαλπίζουν «τα κεφάλια μέσα, εμπρός να μαζέψουμε ψηφαλάκια για τις ευρωεκλογές.  Οι στιγμές είναι ιστορικές και τον καθένα θα τον κρίνει η ιστορία. Επίσης θα προτείνουμε αύριο, συγκεκριμένες δράσεις για το μπλοκάρισμα της έναρξης των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, στα τέσσερα νοσοκομεία  που έχει διαρρεύσει η πολιτική ηγεσία, ότι θα γίνει η έναρξη του θεσμού», καταλήγει ο κ. Παπανικολάου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!