Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, παράταξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το εργατικό δυστύχημα της Αρίστης τα εξής:

“Ο μακρύς κατάλογος με τους νεκρούς συναδέλφους μας δεν λέει να κλείσει. Χθες εν ώρα εργασίας άλλος ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του σε έργα που πραγματοποιούνταν στην Αρίστη Ζαγορίου με οδυνηρό τρόπο.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού ο κατάλογος με τους εργαζόμενους που έχουν χάσει την ζωή τους από τις αρχές του έτους είναι τεράστιος.

Η εντατικοποίηση της εργασίας με τα 13ωρα Γεωργιάδη, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας, οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και η δογματική -εμμονική θέση της Κυβέρνησης να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μεγάλο εργοδοτών αποτελούν τις αιτίες του κακού.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των τοπικών αρχών δεν πείθουν και τους ποιο “αδαείς”. Γνωρίζουν άραγε αυτοί ότι εδώ και 1,5χρονο δεν υπάρχει Ιατρός Υπηρεσίας στο Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας από την Πελοπόννησο έως και την Δυτική Μακεδονία αφού ο τελευταίος που υπήρχε συνταξιοδοτήθηκε και ουδέποτε αντικαταστάθηκε;

Γνωρίζουν ότι για ένα εργατικό ατύχημα σε άλλο νομό θα πρέπει να μετακινηθούν οι αρμόδιοι και να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος μετά από ώρες η και ημέρες με ότι συνεπάγεται αυτό;

Εάν τα γνωρίζουν όλα αυτά τι έχουν πράξει προς την κατεύθυνση λύσης τους;

Εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις στο ΣΕΠΕ έτσι ώστε να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς”.

(φωτογραφία αρχείου)

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!