Εθελοντική δράση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, για την ενίσχυσης του έργου της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, που μεριμνά αδιάκοπτα για την καθημερινή σίτιση πολλών συνανθρώπων μας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων:

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ως Σύλλογος έχουμε προγραμματίσει να συνδράμουμε στο έργο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου της πόλης μας.

Συγκεκριμένα καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλες και όλους τους συνδημότες μας να συνοδεύσουμε την «Ποιμαντική προσπάθεια της Ενορίας Περιβλέπτου, που στοχεύει, μέσα από μια σειρά διακριτικών παρεμβάσεων να βρεθεί δίπλα στον ¨πλησίον¨ πάσχοντα συνάνθρωπο. Η Ενορία με σκοπό να διακονήσει την αρετή της φιλανθρωπίας προς τους ¨ἔχοντας χρείαν¨ αδελφούς μας της ευρύτερης περιοχής της Μητροπολιτικής Περιφερείας των Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων, μεριμνά για την καθημερινή σίτιση πολλών συνανθρώπων μας, που δεν μπορούν να έχουν ¨τὸν ἄρτον τὸν ἐπιούσιον¨».

Οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς στην πορεία του χρόνου.

Δεν εξαντλούνται με φιλότιμες (πράγματι) ενέργειες «επετειακού» χαρακτήρα.

Ειδικότερα, σε άμεση συνεννόηση σε ενεστώτα χρόνο με τον πατέρα Χρήστο Αντώνη μπορούμε να προσφέρουμε ΜΟΝΟ ξηρά τροφή –το πλέον αποδοτικό «όχημα» πραγματικής βοήθειας.

Είναι αναγκαίο να συντονιστούμε όλοι και όλες, ώστε, έως την ερχόμενη Πέμπτη 25/4/24, να έχει συγκεντρωθεί το υλικό, ώστε άμεσα να παραληφθεί από την Ενορία.

Αναλυτικά ως ξηρά τροφή λογίζονται, ενδεικτικά, τα κάτωθι προϊόντα:

-Ξηροί καρποί

-Ξηρά φρούτα

-Δημητριακά

-Ξηρά ψωμιά-φρυγανιές και κράκερς

-Ζυμαρικά

-Όσπρια

-Γάλα μακράς διαρκείας.

-Τοματοπολτός.

Κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση του σχολείου μας, το υλικό, το τοποθετούμε σε συγκεκριμένο σημείο του 5ου Νηπιαγωγείου.

Αναμένουμε με χαρά τη μέγιστη, κατά το δυνατόν, ανταπόκριση από τα μέλη μας, αλλά και όλες και όλους, έχοντας κατά νου ότι η αλληλεγγύη είναι πρωτίστως κίνηση ελευθερίας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!