Ένας δύσκολος χρόνος πέρασε για τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) και “δρόμοι” άνοιξαν για το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας διοίκησης.

Ένα ακριβώς χρόνο από τη συγκρότηση της παρούσας διοίκησης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Ευάγγελος Γιαννούλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, το βράδυ της Τρίτης, έκανε ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και περιέγραψε τους στόχους που προδιαγράφονται για το επόμενο διάστημα.

Στις ειδήσεις της συνέντευξης, περιλαμβάνεται η ανακοίνωση της αναζήτησης λύσης στέγασης για τις διοικητικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ και ενδεχομένως για την αποθήκη. Ο κ. Γιαννούλας έκανε γνωστό πως έχει την εντολή να αναζητήσει είτε λύση οικοπέδου που ανήκει στο Δήμο είτε αγορά έκτασης για την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει τη Δημοτική Επιχείρηση. Η ΔΕΥΑΙ σήμερα πληρώνει περί τα 8.000 ευρώ το μήνα για τη μίσθωση των γραφείων στη Ριζάρειο Πολιτεία, ποσό που θα μπορούσε να πηγαίνει στην αποπληρωμή ενός δανείου.

Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΙ είναι υπό εξέταση και σε πρώτη φάση, το βάρος πέφτει στην περιστολή των δαπανών της επιχείρησης και στη μείωση του ενεργειακού κόστους. Έχει ανατεθεί μελέτη για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων του νερού και τους επόμενους μήνες θα φανούν οι ανάγκες μείωσης ή αύξησης της τιμής του νερού ανά περιοχή.

ΣΥΔΛΙ-ΔΕΥΑΙ, το αύριο

Ανεξάρτητα από τη μορφή του νόμου που συζητά και που προετοιμάζει εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ για το μέλλον των ΔΕΥΑ, ο κ. Γιαννούλας ήταν κατηγορηματικός εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να λειτουργούν δύο φορείς με αντικείμενο τη διαχείριση του νερού, μέσα στα όρια του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Τόνισε συγκεκριμένα πως ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΛΙ πρέπει να συγχωνευθούν, γιατί αποδείχτηκε περίτρανα το τελευταίο διάστημα πως ο Σύνδεσμος Ύδρευσης δεν μπορεί να είναι πλέον βιώσιμος οικονομικά οργανισμός. Ανεξάρτητα από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η συζήτηση πρέπει να ανοίξει σε τοπικό επίπεδο τώρα, ούτως ή άλλως.

Μιλώντας τέλος για την πρόθεση εκχώρησης σε ιδιώτη βασικών αρμοδιοτήτων συντήρησης και λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας, ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως για έναν μηχανισμό που κόστισε πάνω από 20 εκατ. ευρώ και απαίτησε σχεδόν δύο δεκαετίες για να τον έχει τελικά ο Δήμος μας, είναι αυτονόητο ότι ελλείψει μόνιμου προσωπικού η ΔΕΥΑΙ πρέπει να συνεργαστεί με ιδιώτη και στο επόμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΙ θα έρθει το θέμα της διακήρυξης του διαγωνισμού και των συγκεκριμένων όρων του.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!