Ο διοικητής του Χατζηκώστα αφού διέλυσε το αναισθησιολογικό τμήμα, μείωσε τα χειρουργεία και τα ιατρεία στο ελάχιστο με εντολές της κυβέρνησης, μετέτρεψε το  γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο Covid 19, έβγαλε σε διαθεσιμότητα περίπου 40 εργαζόμενους ανεμβολίαστους, με βλαπτικές συνέπειες για την υγεία όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, έρχεται με ύφος αυταρχικό να “ελέγχει ” τους εργαζόμενους του Χατζηκώστα τοποθετώντας μηχανήματα που θα επιβλέπουν την ώρα προέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων. Ουσιαστικά θέλει να περάσει ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι ελέγχοντας τους εργαζόμενους «ανεβαίνει το επίπεδο της περίθαλψης».

    Πως τεκμηριώνεται αυτό? Δηλαδή οι γνώσεις , η αυτοθυσία , οι ατέλειωτες απλήρωτες εφημερίες και το κυκλικό ωράριο με τις πενιχρές ανταμοιβές θα βελτιώνονται με την πιο στενή παρακολούθηση ή με τον άμεσο διορισμό περισσότερου προσωπικού σε όλους τους τομείς του νοσοκομείου? Το διευθυντικό δικαίωμα του Διοικητή να ελέγχει, ενδεχομένως και να τρομοκρατεί, μπορεί να βοηθήσει στην αναγκαία βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του Χατζηκώστα; Ούτε στο ελάχιστο θα απαντούσε κάθε εργαζόμενος στο ίδρυμα . Αλήθεια με το προσωπικό που νοσεί από την παραλλαγή Ο, τι θα κάνει;

Γνωρίζει και ο διοικητής και η κυβέρνηση, ότι το νοσοκομείο λειτουργεί χάρις στην αυτοθυσία των εργαζόμενων μόνιμων και επικουρικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , που κάθε χρόνο το μόνιμο προσωπικό μειώνεται και όχι στις ανύπαρκτες προσλήψεις , στις αρνητικές χρηματοδοτήσεις, από την κυβέρνηση, στην απόπειρα μείωσης των λειτουργιών, των τμημάτων και τελικά στο κλείσιμο αυτού του νοσοκομείου.

Από τις 3/1/22  θέλει να εφαρμόσει το μέτρο αυτό. Ένα μέτρο που κόστισε 15.000 ευρώ, που λείπουν ήδη από τους φτωχούς μειωμένους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου. Ή μήπως η διοίκηση θα πληρώσει τις επιπλέον ώρες που δουλεύουμε, εντελώς δωρεάν για το καλό των ασθενών που έρχονται στο νοσοκομείο μας. Γνωρίζει ότι οι κάρτες στο νοσοκομείο μας είναι πανελλαδική πρωτιά, μια και δεν υπάρχουν σε άλλα νοσοκομεία.

Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι επιστρέφουν μαζικά τις κάρτες. Το μέτρο αυτό δεν θα περάσει και το ξέρει ο Διοικητής.

 

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΝΙ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»                           

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!