Γιάννης Καραμπίνας: «Είμαι κοντά στην παλιά Νέα Δημοκρατία» – Ανοιχτό το “παράθυρο” Σαμαρά

Ο Γιάννης Καραμπίνας ενίσχυσε τη φημολογία για πιθανή επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή με αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά.

Γιάννης Καραμπίνας: «Είμαι κοντά στην παλιά Νέα Δημοκρατία» - Ανοιχτό το

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Την έντονη φημολογία περί επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, με πιθανή αναφορά στον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα του Αντώνη Σαμαρά, ενίσχυσε ο επί σειρά ετών πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποσπασμένος για χρόνια στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Δωδώνης, Γιάννης Καραμπίνας.

Με τη φράση «Είμαι κοντά στην παλιά Νέα Δημοκρατία», ο κ. Καραμπίνας περιέγραψε με σαφήνεια την πολιτική και ιδεολογική απόσταση που, όπως ο ίδιος θεωρεί, τον χωρίζει από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος υπενθύμισε τη μακρά διαδρομή του στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας: «Ποτέ δεν ήμουν αδιάφορος για τα κοινά. Όταν ήμουν αντινομάρχης, αντιπεριφερειάρχης, υποψήφιος βουλευτής το 2015 με τον κύριο Σαμαρά, τον Σεπτέμβριο του 2015 με τον κύριο Μεϊμαράκη, το 2019 με τον κύριο Μητσοτάκη και το 2023 υποψήφιος με τον Δήμο Δωδώνης. Καταλαβαίνετε μια πορεία διαχρονική σε ένα κόμμα, πάντα με τη Νέα Δημοκρατία».

Και πρόσθεσε: «Ιδεολογικά είμαι εκεί. Και θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει».

Ο κ. Καραμπίνας αναφέρθηκε ευθέως και στη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επαναπροσέγγισης.

«Ο κύριος Σαμαράς ήταν αυτός που είχα επικεφαλής το 2015, δεν μπορεί να μην έχω συζητήσει με τον κύριο Σαμαρά, που ήμασταν πάρα πολύ κοντά, όπως και με τον κύριο Μεϊμαράκη, που τον Σεπτέμβριο πάλι βάλαμε πλάτη για τη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Γιάννης Καραμπίνας άσκησε παράλληλα έντονη κριτική στη σημερινή πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας.

«Ιδεολογικά αυτό που εκφράζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν νομίζω ότι είναι και το σωστό και το πρέπον για εμάς που έχουμε βάλει πλάτη σε αυτή την παράταξη», ανέφερε.

Ακόμη πιο αιχμηρός ήταν στη συνέχεια: «Δεν έχω σχέση εγώ με κακό σημιτικό ΠΑΣΟΚ, γιατί αν κάποιος ξυπνήσει από λήθαργο αυτή τη στιγμή, μετά από 20 χρόνια, θα καταλάβει ότι είμαστε στο 2002, τότε που ήταν όλοι αυτοί οι κυβερνώντες σήμερα υπουργοί του κ. Σημίτη. Άρα λοιπόν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ».

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι αυτή η πολιτική κατεύθυνση δεν τον εκφράζει: «Δεν μας εκφράζουν κάποιες τέτοιες θέσεις. Πρέπει λοιπόν να διαφοροποιηθεί ή η Νέα Δημοκρατία ή εμείς».

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google