Οι Γυναικείες Εθελοντικές Οργανώσεις,  Χ.E.N. Ιωαννίνων,  Σωματείο της  Χ.Ε.Ν.  Ελλάδος, και το τμήμα ΠΡΟΜΕΝΕΙΑ Ιωαννίνων των Θυγατέρων της Πηνελόπης της οικογένειας ΑΧΕΠΑ, πραγματοποίησαν εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Αγάπης & Προσφοράς» για τα παιδιά της Αφρικής, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα plaza του ξενοδοχείου Olympic.

Αθρόα η προσέλευση του κόσμου στην πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για την συγκέντρωση  γραφικής ύλης για τους μαθητές των σχολείων της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δ.Τανζανίας, καθώς και την υποστήριξη υποτροφίας σπουδών για μαθήτρια Γυμνασίου, από λαχειοφόρο αγορά στη διάρκεια  της  εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε όλες και όλους για την πολύτιμη προσφορά αγάπης στα παιδιά αυτά.

Η αποστολή έχει φτάσει στον προορισμό της.

Επίσης, έγινε η επιλογή της μαθήτριας, σύμφωνα με τον κανονισμό της Επισκοπής  με σειρά προτεραιότητας και ονομάζεται Jovines Karungi Joshephat, ετών 17 στην Γ’ Τάξη Γυμνασίου από την Ενορία Αγίου Ιερωνύμου Bunazi του Μισσένι, από μια πολύ φτωχική οικογένεια, χωρίς πόρους οικονομικούς για τις σπουδές του κοριτσιού τους.

Ευχαριστούμε θερμά, την Κατερίνα Τριανταφυλίδη που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση και φυσικά την οικογένεια Σιούτη για τη διάθεση της αίθουσας, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ  Ιωαννίνων και το Πρόεδρο κ. Γρηγόρη  Γκίκα, για τη μεταφορά του υλικού αφιλοκερδώς στη Μητρόπολη Λάρισας από όπου προωθήθηκε στην Επισκοπή Μπουκόμπας.

Τέλος ευχαριστούμε τους Γιαννιώτες γιατρούς: Αντιγόνη Τσίρκα, Παιδίατρο και Γεώργιο Λαγό,  Νευρολόγο- Ψυχίατρο που βρέθηκαν εκεί σε εθελοντική αποστολή μετά από δική τους πρωτοβουλία.

ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σωματείο της  Χ.Ε.Ν.  Ελλάδος, της γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης, μέλους της Παγκόσμιας ΧΕΝ,  που θέτει στο κέντρο των δράσεων της την γυναίκα και το παιδί σε έναν ασφαλή κόσμο.

ΠΡΟΜΕΝΕΙΑ Ιωαννίνων των Θυγατέρων της Πηνελόπης της οικογένειας ΑΧΕΠΑ, φιλανθρωπική, εκπαιδευτική & πολιτιστική οργάνωση.

 

Πληροφορίες για την Επισκοπή: https://www.patriarchateofalexandria.com/archdioceses/iera-episkopi-mpoykompa-kai-dytikis-tanzanias/

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!