Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των Δικαστικών Υπαλλήλων που κορυφώνεται την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 με την κήρυξη της Πανελλήνιας Απεργίας ενάντια στη κατάθεση του νομοσχεδίου από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο καταργούνται δεκάδες δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Με το πρόσχημα της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης και της εξοικονόμησης πόρων καθιστά στην ουσία την πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη από έννομο αγαθό σε ακριβό σπορ, αφού καταργώντας δικαστικές υπηρεσίες, καθιστά υποχρεωτική την μετάβαση του πολίτη εκτός του τόπου κατοικίας του προκειμένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα υποχρεώνει τους δικαστικούς υπαλλήλους να μετακομίσουν σε άλλη πόλη, πέραν από αυτή στην οποία κατοικούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους , επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση μετά από δεκαετή περικοπή των μισθών τους.

Το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών υπηρεσιών όπως είναι η τραγική υποστελέχωση και οι σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές. Αντίθετα υπηρετεί απολύτως τη λογική « κόστους -οφέλους » καθώς υπαγορεύεται από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!