Μια μεγάλη γιορτινή  παρέα  γίνεται το τετραημέρο που ακολουθεί η Πρέβεζα  τόσο με τις καρναβαλικές παρελάσεις  όσο και με τα Κούλουμα τη Καθαρά Δευτέρα  και είναι έτοιμη να υποδεχθεί  τους φίλους της που αναμένεται να ταξιδέψουν  από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να βρεθούν στην πόλη μας και να περάσουν  την Αποκριά.
Ο Δήμος, η Περιφερειακή Ενότητα, το Επιμελητήριο Πρέβεζας το Καρναβαλικό Κομιτάτο και το Καρναβάλι των Γυναικών  ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέτος  μαζί με Συλλόγους, Φορείς αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά  ότι η Πρέβεζα είναι αγαπημένος προορισμός και  την Αποκριά.
•Σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ και ώρα 8.30  θα πραγματοποιηθεί  το Γυναικείο Καρναβάλι με σημείο συνάντησης των γκρουπ το 2ο Δημοτικό σχολείο μία ώρα νωρίτερα (7.30μ.μ).Στην παρουσίαση του γυναικείου καρναβαλιού  η Δήμητρα Κοψάρη και ο ηθοποιός Φώτης Σπύρου .Εν τω μεταξύ χθες παρέες γυναικών της Πρέβεζας, αναβίωσαν το βράδυ της Πέμπτης, την παραδοσιακή περαντζάδα όπως παλιά, με αυτοσχέδιες στολές στα γραφικά στενά της πόλης μας χαρίζοντας  γέλιο και κέφι.
•Αύριο  Σάββατο  τη “σκυτάλη” της διασκέδασης παίρνει το “Καρναβαλικό Κομιτάτο” της Πρέβεζας με τη μεγάλη παρέλαση με άρματα και   Καρναβαλιστές και με παρουσιαστή τον γνωστό Καλλιτέχνη-Μίμο Διονύση Ζάχο.  Η παρέλαση του κομιτάτου που επικρατεί  ένα καρναβαλικό  ντελίριο από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην Πρέβεζα, θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα  από την Λ.Ειρήνης  (στο ύψος του παλιού ΚΤΕΛ), για να καταλήξει στο πλακόστρωτο της Ελ. Βενιζέλου στην παραλία της Πρέβεζας.
•Νωρίτερα την ίδια μέρα το πρωί   ο Δήμος Πρέβεζας  διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι για τα παιδιά με δωρεάν είσοδο στην Λαϊκή Αγορά τις  ώρες 11π.μ-13π.μ με πολλές εκπλήξεις και κεράσματα για όλους.
•Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί  η φαντασμαγορική λήξη του Καρναβαλιού στις 8μ.μ το βράδυ  με βαρκαρόλα, βεγγαλικά και κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία Ανδρούτσου.
•Την ίδια μέρα στις 6μ.μ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Λούρου.
•Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει  παραδοσιακά Κούλουμα στην Πλατεία Ανδρούτσου προσφέροντας σε όλους παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα. Με το γλέντι να συνεχίζεται στα παραδοσιακά γραφικά στενά και σε κάθε γωνιά της πόλης.
•Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης στην πλατεία Δημαρχείου στη Δ.Ε Λούρου και στην πλατεία Καναλίου της Δ.Ε Ζαλόγγου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!