Ημέρα Μνήμης στη Μπάφρα για τα θύματα και τους ξεριζωμένους της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στη Μπάφρα Ιωαννίνων.

Ημέρα Μνήμης στη Μπάφρα για τα θύματα και τους ξεριζωμένους της Μικράς Ασίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026 στη Μπάφρα Ιωαννίνων.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων και των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες της Μικράς Ασίας, με στόχο τη διατήρηση και τη μετάδοση της ιστορικής μνήμης στις επόμενες γενιές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η έναρξη θα γίνει στις 10:00 το πρωί με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μπάφρας.

Στις 10:30 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων, στην πλατεία της Μπάφρας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 11:00 με χαιρετισμούς επισήμων και ομιλία από τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη.

Ποιοι συνδιοργανώνουν

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπάφρας Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή», με την αρωγή της Κοινότητας Μπάφρας.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google