Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων ερευνητικού έργου για την Κορωνησία

Ημερίδα παρουσίασης ερευνητικού έργου για την Κορωνησία θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και φορέων αυτοδιοίκησης.

Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων ερευνητικού έργου για την Κορωνησία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ημερίδα με θέμα: «Διερεύνηση του ευρύτερου συμπλέγματος Κορωνησίας: Ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του φυσικού, πολιτισμικού και πολιτιστικού τοπίου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2026 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας. Πρόκειται για συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δήμου Αρταίων και αφορά στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος που επικεντρώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Κορωνησίας, με στόχο την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσικής και πολιτιστικής της ταυτότητας, την προστασία του τοπίου και τη διαμόρφωση προοπτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και ερευνητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν ζητήματα που αφορούν: στον σχεδιασμό προστασίας και ανάδειξης της Κορωνησίας, τις σύγχρονες μεθόδους αποτύπωσης και γεωπληροφορικής, τη διαχρονική ιστορική εξέλιξη της περιοχής, την ανάγνωση και αξιοποίηση του φυσικού τοπίου, τις κατευθύνσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, την ψηφιακή περιήγηση και ξενάγηση, καθώς και κρίσιμα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση και παρεμβάσεις φορέων και πολιτών. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιστήμονες, επαγγελματίες, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις δυνατότητες προστασίας και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Κορωνησίας.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google