Μια εκκρεμότητα που έρχεται από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών και η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί με σημαντική καθυστέρηση και από τη σημερινή διοίκηση Μπέγκα, πρόκειται να διευθετηθεί αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη.
Πρόκειται για την κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα και τους δημόσιους χώρους, που μετά από πολλούς μήνες, αρχίζει να παρουσιάζεται τμηματικά, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί από καιρό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο λόγος της καθυστέρησης έχει να κάνει και με εσωτερικές διαφωνίες στη δημοτική αρχή αλλά και με τη συναίσθηση του πολιτικού κόστους που θα σημάνει για τις “γωνίες” που αναγκαστικά θα έχει το συγκεκριμένο κείμενο κανόνων για τους δημόσιους χώρους, το οποίο κείμενο παρεμπιπτόντως, αναθεωρείται μετά από πολύ καιρό, προσαρμοζόμενο στις αλλαγές που έχει υποστεί η πόλη σε πολλές γειτονιές της.
Το θέμα της σχετικής εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών είναι “Καθορισμός των τμημάτων των κοινόχρηστων χώρων που δύνανται να παραχωρηθούν προς χρήση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γιοσέφ Ελιγιά, Γαριβάλδη και Εθνικής Αντιστάσεως, στο διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο της αναφερόμενης πλατείας Μαβίλη και επί της οδού Μπότσαρη της Κοινότητας Ιωαννίνων του Δήμου Ιωαννιτών” και σύμφωνα με τον τίτλο της εισήγησης, λόγος θα γίνει στην παρούσα φάση για τις τρεις συγκεκριμένες γειτονιές:
- Α. Περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γιοσέφ Ελιγιά, Γαριβάλδη και Εθνικής Αντιστάσεως.
- Β. Διαμορφωμένος υπαίθριος χώρος επί της οδού πλατείας Μαβίλη.
- Γ. Οδός Μ. Μπότσαρη της Κοινότητας Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της τμηματικής παραλαβής της σχετικής μελέτης από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής που συστήθηκε με την αριθ. 1647/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής παρελήφθησαν αντίστοιχα πρόταση αποτυπωμένη σε τοπογραφικό διάγραμμα με την οποία προσδιορίζονται επ’ ακριβώς, αναλόγως της προσόψεως των καταστημάτων τα τμήματα του κοινόχρηστου χώρου που επιτρέπεται να παραχωρηθούν προς χρήση για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων α) στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γιοσέφ Ελιγιά, Γαριβάλδη και Εθνικής Αντιστάσεως, β) στο διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο επί της οδού πλατείας Μαβίλη και γ) επί της οδού Μπότσαρη της Κοινότητας Ιωαννίνων του Δήμου Ιωαννιτών.
